Aprovada la concessió d'explotació de les platges del municipi
                                                       a l'empresa Platges Capdepera, S.L.


Això és el que donà de si el Ple Extraordinari del dijous dia 29.

II.- MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 2/2010 PER TRANSFERÈNCIA DE CRÈDIT.

III.- MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 4/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS.

IV.- MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 3/2010 PER TRANSFERÈNCIA DE CRÈDIT.

Les modificacions de crèdit es varen aprovar amb els 8 vots a favor de l’equip de govern, i 9 abstencions, PP, EU-EV i Es Grup. Els tres partits de l’oposició argumentaren la seva abstenció perquè la modificació no afecta el pressupost. 

V.- EXP NÚM 15AG/10: AUTORITZACIÓ OCUPACIÓ TERRENYS DE DOMINI PÚBLIC MARÍTIM TERRESTRE PER A LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS DE TEMPORADA.

En plena efervescència del tema de l'Agulla, pocs dies després de la roda de premsa conjunta convocada per distintes associacions del municipi per a reivindicar la immediata regeneració d'aquella platja, el Ple de l'Ajuntament va aprovar l’ocupació de terrenys de domini públic marítimo-terrestre per a la prestació dels serveis de temporada, la qual va ser adjudicadaq a l’empresa Platges Capdepera S.L. amb 14 vots a favor, equip de govern i PP, i 3 abstencions, EU-EV i Es Grup. La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera, Pilar Gasull,  va dir que aquesta empresa era “la més favorable i beneficiosa” per al Consistori. El portaveu del PP, Joan Ferrer, expressà l’alegria del seu partit per la concessió, i perquè l’equip de govern havia recollit les inquietuds del PP. S'ha de dir que al concurs només s’hi havia presentat una empresa. Al respecte, Ferrer va comentar que si no s’hagués abaixat el cànon “probablement hagués suposat que ningú s’hi hauria presentat”, cosa que hauria suposat una “baixada d’ingressos” a l’Ajuntament. Es Grup mostrà també la seva alegria per la concessió, i Mateu Melis va explicar la seva abstenció perquè “no estan contents de com s’ha tramitat l’expedient des del seu inici”. 

VI.- EXP NÚM. 73AG/09: CONTRACTACIÓ OBRES: ADEQUACIÓ, SEGELLAMENT I  REGENERACIÓ AMBIENTAL DE L’ABOCADOR DE RESIDUS SÒLIDS URBANS EN EL MUNICIPI DE CAPDEPERA. PRÒRROGA.

En el tema de les obres de l’abocador de Son Terrassa, la pròrroga sol·licitada per l'empresa no va ser aprovada, ja que només va comptar amb els 8  vots a favor de  l'equip de govern, mentre que l'oposició formada per PP, EU-EV i Es Grup hi votà en contra, 9 vots en total. La regidora de Medi Ambient va explicar que amb l’ampliació dels informes tècnics, l’empresa demanava una pròrroga fins al 31 de juliol, a causa dels dies de pluja que hi ha hagut aquest hivern. El PP va votar en contra justificant-se en l’informe del secretari, que diu hi ha hagut un incompliment del termini d’execució.  Maria Orts -EU-EV- va dir que amb l’informe de l’enginyer es veu que hi ha hagut 70 dies de pluja i que per tant, entendria una pròrroga del mateix temps, ja que les males condicions meteorològiques d’aquest hivern “no són causa imputable a l’empresa”, però l’informe de l’enginyer municipal no diu quants dies s’haurien de donar de pròrroga per aquesta causa. Va comentar igualment que les obres poden haver sofert un retard per “una causa imputable a l’Ajuntament” ja que l’abocador ha estat mesos sense direcció d’obra i, per tant, “l’empresa damunt el paper no podia treballar”, però aquest motiu l’empresa no l’exposa.  Es Grup, en la mateixa línia, va exposar que l’informe de l’enginyer només argumenta els dies de puja però no especifica quants se'n necessiten de pròrroga.  El regidor de Vies i Obres, Mateu Garau, posà de manifest que existeixen tres informes tècnics que ratifiquen la necessita d'una pròrroga fins al 31 de juliol, i va afegir que l’empresa accepta igualment una pròrroga fins al 22 de juny, però que no es tendrien en compte els dies de pluja fins la data assenyalada. Per aquest motiu, el regidor del PSM-Entesa va dirt que hi hauria la possibilitat que es demanàs una nova pròrroga.  Joan Ferrer - PP - explicà que, com que el tècnic “no havia estat a l’obra” des del mes de setembre fins al mes de gener, no podia dir "com ha afectat la pluja durant aquests mesos”. Insistí que l’informe de l’enginyer només exposa el motiu de la pluja per a acreditar la pròrroga, però que no parla de la manca de direcció d’obres.