Conferència de Bombers sense fronteres, sobre la seva intervenció a Haití



 
 
Un membre de Bombers sense fronteres va oferir una conferència, el passat dia 23, per a explicar les  seves actuacions, arran del terratrèmol, a  Haití. A la conferencia, organitzada pel departament de Serveis Socials, hi va assistir poc públic, però el representant de la ONG va poder explicar, entre altres coses, en què s’havien gastat els doblers recaptats a Capdepera i destinats al Fons Mallorquí de Solidaritat.
Recolzant-se en imatges, mostrà unes intervencions per ventura menys espectaculars que les d'altres ONG, però molt raonades i efectives. Com comentà el ponent, es tractava de maximitzar els recursos i utilitzar-los en accions efectives i útils. En total hi participaren 15 bombers en tres torns, encara que ara comença la fase de reconstucció.



Els més de 18.000 euros que varen sortir del poble gabellí es varen sumar a la resta de doblers de la ONG mallorquina i varen servir per a comprar tendes de campanya per a les famílies damnificades i una potabilitzadora d’aigua.
La conferència va acabar amb un torn de preguntes sobre dubtes dels recursos comprats i de la tasca dels bombers al poble caribeny, així com la imatge que transmet la premsa de la situació del país, molt sovint carregant les tintes en aspectes negatius.
El conferenciant també insistí molt en la importància que les ONG expliquin l'ús que es dóna a les donacions rebudes i en què s'inverteixen els diners recaptats.