Ara per ara, no hi ha cap partida pressupostària per l’escola d’estiu 2010



 Havent rebut alguns correus de pares i mares preocupats pels rumors que se senten sobre el futur de l’escola d’estiu del proper juliol, ens hem volgut informar del que hi  ha de cert al respecte.

Posats en contacte amb el regidor responsable d’Educació, Rafel Fernández, ens confirmà que, efectivament,  als pressuposts del 2010 no hi ha cap partida pressupostària per a les escoles d’estiu. Davant aquest fet, des de la regidoria d’Educació s’intenta reconduir la situació per a garantir les ajudes que aportava l’Ajuntament fins ara. El regidor va informar als Consells  Escolars del municipi de la situació creada i les tres opcions que hi havia sobre la taula: que no es fessin les escoles d’estiu, que les APIMA assumissin el dèficit o que ho fessin els usuaris.

Davant l’oposició de la comunitat educativa a aquestes alternatives, la regidoria d’Educació té la intenció de cercar altres solucions, per la qual cosa necessita el recolzament dels partits de l’oposició (l’equip de govern actual està en minoria i no pot forçar una modificació dels pressuposts) i hi ha negociacions per a cercar una solució satisfactòria. I entenem per satisfactòria, el fet  que no gravi els preus que han de pagar els usuaris.

Rafel Fernández ha manifestat que espera que, en el proper mes d’abril, s’hagi aclarit la situació i  s’hagi pres una decisió i es pugui confirmar la realització de les escoles d’estiu amb preus i serveis similars als d’anys anteriors.

Els comentaris que hem rebut coincideixen en un punt: si s'ha de retallar pressupost  no ha de ser en educació, i manco en l'escola d'estiu, que té una funció social important.

Us mantindrem informats.