COMUNICAT DE "BALEARS EN EL MÓN"

A causa de l’existència del programa “Entre tots radio” de les mateixes característiques que “Balears en el món”, que s’emet des del mes de març de 2008, comunicam als responsables de Capdepera Ràdio que no farem més el nostre programa en aquesta emissora.

Recordam que “Balears en el món” va néixer amb la intenció de donar a conèixer una realitat que vivim avui dia a les Illes, on cada dia arriben nous habitants en cultures i llengües diferents , a la recerca d’una vida millor de la mateixa manera que en un altre moment de la història foren els habitants d’aquestes illes els que emigraren a diferents indrets del món.
 
Des dels seus inicis el programa s’ha dedicat a contar la realitat dels emigrants i immigrants, per la qual cosa vam tenir convidats de diversos llocs del món i de la península que han contat les seves històries i vivències personals. Ens vam atracar a Buenos Aires, Mar del Plata, Mendoza i moltes altres províncies de l’Argentina, vam visitar Uruguai, Cuba, des de la ciutat de la Havana a Batabanó, la República Dominicana, Puerto Rico, Mèxic, Veneçuela, Polònia, Algèria, França, Colòmbia i la ciutat de Ferrol.
 
Hem seguit la petjada balear pel món i s’han difós notícies sobre el tema, a més de les relacionades amb la  immigració que passen a les Illes Balears i a Espanya.
 
El programa era seguit des de l’exterior a través de la web i teníem oients de diversos països.
 
Entenem que el nou programa, pel seu contingut i format, és tan similar al nostre, i que no té cap sentit que continuem amb el programa una vegada que hi ha un programa institucional amb els mateixos continguts.
 
Celebram que s’hagi copiat la idea per part de l’Ajuntament i que s’hi dediquin recursos fent una labor social, però en el que no podem estar d’acord és en la forma que s’ha fet, plagiant un programa que ja s’estava emetent i sense haver-nos informat d’això, faltant al respecte als integrants del programa que el fèiem de manera altruista invertint el nostre temps lliure.
 
Agraïm a Capdepera Ràdio el fet d'haver-nos deixat un espai i sobretot als nostres oients i als nostres convidats per haver fet possible el nostre programa.
 
Esperam que en el futur aquestes situacions no tornin a passar pel bé de la ràdio municipal, sobretot si el que es pretén es apropar la gent del poble a la ràdio.
 
A pesar de tot això, l’equip de “Balears en el món” continuarà treballant per donar a conèixer la realitat dels emigrants a l’exterior i per afavorir la integració dels immigrants a la nostra societat.

--


Balears en el Món
(d' aquí i d' allà)
mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.