Image

Aquest dia de Sant Bartomeu una mica desplaent, hem fet un tomb per les instal·lacions del CIRCO WILLIAMS, que estarà entre nosaltres fins al proper dia 2 de setembre, amb funcions diàries a les 20 hores. La carpa es troba instal·lada en el solar municipal del carrer de l'Agulla, a tocar de l'avinguda Floreal. Per més que l'any passat no va passar pel nostre municipi, aquest és un espectacle força habitual per les nostres contrades.

Image

Ens ha rebut el senyor Mike Baray, domador de lleons. El seu és el número fort de l'espectacle actual. Ens ha dit que fa 50 anys que es dedica a aquest ofici, i que va ser el primer domador a actuar en directe a Televisió Espanyola, en un programa que es deia "Día de fiesta".

Image

A tot això, els operaris anaven enllestint la instal·lació, per deixar-ho tot a punt per al debut. Després hem conversat amb Alejandro i Eduardo, responsables del Circo Williams, i ens n'han fet cinc cèntims. Resulta que aquest és un circ que té Mallorca com a base d'operacions i marc principal de les seves actuacions, per més que fan sortides tant a la Península com al nord d'Àfrica.

Image

A partir d'un altre circ ja existent el Circo Williams es va fundar fa 20 anys. Els artistes que conformen el planter actual provenen de totes les parts del món: Holanda, França, Gran Bretanya, Ucraïna... Es tracta d'una nòmina en canvi permanent, i els responsables del circ els contracten per mitjà d'agències artístiques especialitzades.

Image

Els responsables del Williams es queixen de les dificultats que tenen a molts de pobles per a muntar el seu espectacle, quan a molts de països, ens diuen, el circ està protegit per les autoritats. Amb tot, manifesten, que de l'Ajuntament de Capdepera no en tenen cap queixa, ans al contrari, agraeixen poder dur el seu circ a un lloc tan cèntric com el que se'ls ha assignat.

Fins a la pròxima.