Aquests dies, la premsa illenca ha publicat algunes noticies referides a Capdepera i Cala Rajada, de les quals us feim un resum








   Dia 31 d’agost, El Dia del Mundo entrevistà alguns veïnats de Cal Rotja (Canyamel) que es queixen de l’oblit de la zona per part de l’ajuntament de Capdepera i l’actuació d’un restaurant de la zona. Entre d’altres coses, denuncien públicament l’abocament d’aigües residuals a la cala, l’estat de la carretera d’accés o la manca de contenidors. Abans de tot, parlen de manca de resposta per part de l’Ajuntament a les queixes i denúncies presentades.


   També dia 31 d’agost poguérem llegir al Diari de Balears la notícia de la mort d’un turista alemany a sa Mesquida. El fet va passar a mig matí, i la víctima de 55 anys va ser treta a la platja, on el personal de  vigilància de platges li va efectuar els primers auxilis fins l’arribada del personal d’IB-Salut, que havia estat cridat per mitjà de l’112. Malgrat els intents de reanimació  no se pogué fer res per salvar-li la vida.  La Policia Local i la Guàrdia Civil feren gestions d’identificació i aclariments dels fets. Després,  el jutjat de Manacor ordenà l’aixecament del cadàver.
 
   El mateix dia, a Cala Millor moria un altre banyista de nacionalitat alenmanya, en aquest cas per un infart mentre es banyava.

   Segons dades de la Federació Balear de Socorristes, enguany és un any amb molt d’ofegaments. Concretament, a les Illes Balears hi ha hagut 13 morts. Precisant, s’han produït 48 salvaments/incidents, dels quals 37 han estat a les platges, amb 9 morts, i 11 a piscines, amb 4 morts.
   No ens cansam de repetir la importància de respectar les normes a les platges i  la prohibició de banyar-se quan les condicions no són favorables i  la bandera vermella està hissada.

Image

  Dia 1 de juliol, a Diari de Mallorca, en una crònica signada per l’amic Biel Capó, poguérem llegir amb tot luxe de detalls una notícia que feia referència a un robatori a una coneguda empresària de Cala Rajada. L’assalt sembla que va ser violent, incloses amenaces amb pistola i agressions. Els assaltants abordaren la víctima de matinada, a l’entrada d’un xalet, i l'agrediren fins aconseguir que els obrís la caixa forta i així obtenir un botí que se valora en és de 140.000 euros. Ara per ara, la Guàrdia Civil investiga per tal de localitzar els autors del delicte. Per la nostra banda esperam que la nvestigació doni fruits i que es produeixi la ràpida recuperació de la víctima.

Image
foto Diari de Mallorca (1/09/09)