El mes d’octubre s’acabaran les obres d’embelliment del centre històric









   La fase 1 del Projecte de pavimentació i embelliment del casc històric de Capdepera veurà les darreres pedres el mes d’octubre. Un cop acabat, els carrers Goya, Fondo, Major, Baixada, Sant Joan, plaça Vella, del Castell, Alt i Pla de’n Cosset, mostraran una nova cara als residents i els turistes que gaudiran d’un casc històric embellit i sense asfalt.
   El projecte pretén principalment eliminar l’asfalt dels carrers i substituir-lo per una pavimentació anomenada de baleta més adient a l’entorn. A més, s’ha aprofitat per passar els serveis, per renovar el clavegueram que està en pitjors condicions, per deixar preparat per fer la xarxa de pluvials al carrer Major, i s’ha fet la previsió per soterrar el cablejat elèctric. També s’han llevat ses voreres i s’han rehabilitat les escales que pugen al Castell.

Image

   De la primera fase ja s’han acabat quatre carrers i estan en obres dos més. La resta s’acabaran els mesos d’estiu i setembre amb una aturada durant les festes de Sant Bartomeu. 
   La primera fase del Projecte va ser presentada al FOMIT i té un pressupost de 583.000 euros. A més, amb el prèstecs de FOMIT també està previst l’embelliment i la renovació del clavegueram de zones de Cala Rajada.
   S’està estudiant una segona fase per allargar l’embelliment fins al carrer Centre de Capdepera.
   El projecte preveu activar el turisme cultural i potenciar el casc històric del municipi gabellí.

Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera