Image

Entesa per Mallorca i  Esquerra presenten la seva candidatura europea a Capdepera

    Dilluns dia 25 de maig va tenir lloc la presentació, a la sala polivalent del teatre, de la coalició de partits nacionalistes (ERC, Entesa per Mallorca, BNG, Aralar, Els verds, EA i Chunta aragonesista) a les elecciones europees.

Image

   L'acte comptà amb la presència de  Ramon Quetglas (per Entesa) i de Joan Lladó, president d'Esquerra a Mallorca.

Image

  Felip Esteva va ser l'encarregat de fer les presentacions, tot recordant la importància de les eleccions europees, especialment per als partits nacionalistes.

Image

Acte seguit va prendre la paraula Joan Lladó, qui contraposà la candidatura de la coalició  nacionalista am la dels altres partits que es presenten, especialment el PP i PSOE, amb candidats que volen fugir de la política propera al ciutadà. En tot moment va fer una crida a l'esperança acabant amb una frase molt directa: "Som els hereus de la derrota, però també som la llavor de la victòria".



   Per la seva banda, Ramon Quetglas parlà de la necessitat de crear xarxa entre els ciutadans per a defensar quatre punts bàsics: els trets d'identitat dels pobles (en el cas de Mallorca les tradicions i la llengua); la ferma convicció europeïsta, en el marc d'una Europa democràtica, defensora dels drets humans i la pau; defensa de compensacions econòmiques per  la insularitat;  i, per últim,  una Europa amb una política exterior comuna. Acabà amb una crida a la participació i elogiant  la trajectòria política del cap de la candidatura: Oriol Jonqueres.

  Així mateix convidà a participar de l'acte central a Vilafranca, diumenge 31 de maig, amb una paella multitudinària i la presència d'Oriol Jonqueres, cap de llista de la coalició.