Campanya de sensibilització de lús de sistemes de seguretat per a menors, a Capdepera



   L'Ajuntament de Capdepera és un dels dotze ajuntaments de mallorca que s'han afegit a la campanya de sensiblització de l'ús de sistemes de seguretat per a menors als vehicles turisme, motocicletes i ciclomotors, coordinat per la Direcció General d'interior del Govern Balear.
    Un dels punts claus d'aqeusta campanya serà la informació  i control a les entrades i sortides de les escoles. De fet, ja s'ha repartit un tríptic i s'ha informat que es farà un seguiment del compliment de les mesures de seguretat obligatòries. La policia local  ha recordat que és obligatori que tots els ocupants de vehicles turime duguin cinturó de seguretat o el sistema de retenció homologat, segons el pes i la talla dels ocupants, instal·lats correctament.



Image

Algunes dades informatives del tríptic

Vehicles turisme
- Tothom ha de dur cinturó de seguretat
- Segons talla del nin/a - 135 cm: han de dur dispositiu de retenció homologat. Entre 135 i 150 cm: davant han de dur dispositiu  homologat. Seients de darrera optatiu entre cinturó i dispositiu homologat.

Motocicletes o cilomotors-
- No es poden dur nins o  nines menors de 7 anys
- Entre 7 i 12 anys. Se poden dur si el conductor es el pare/mare o tutor/a. (O persona de més de 18 anys amb permís dels pares).
- Major de 12 anys , ho hi ha restriccions
A les motocicletes cal dur els acompanyants darrera el conductor, amb una cama a cada costat de la moto i els peus damunt els reposapeus i amb casc homologat i ben fermat.