Gran acollida de públic i una excel·lent i variada oferta gastronòmica


Amb un ambient excepcional la Nit de Tapes, que se celebra en el marc del Cap de Setmana del peix fresc i la XXI mostra de la Llampuga va ser tot un èxit, tant per la varietat i qualitat de l’oferta gastronòmica oferta pels restauradors com per la resposta del públic.



Des del seu inici molts de visitants ( locals, visitants i turistes ) van omplir el recinte per assaborir algunes de les propostes culinàries que restaurants i hotels de Capdepera (15 establiments locals i 2 d’Artà) oferien. Tapes amb preus que oscil·laven entre els 3 i 5 euros, que feren les delícies dels comensals. Malgrat ser de temàtica lliure, alguns optaren per la llampuga com a base de les tapes i d’altres oferiren, a més de la Pastisseria Tolan, postres. No faltà l’eficaç i diligent servei de bar organitzat per l’Associació de bars nocturns de Capdepera. Al final de l’article podreu veure les tapes presentades per cada participant.

Un dels moments esperats, i  que creà molta expectació, va ser el XIV Concurs culinari de Tapes. Concurs en els que van participar dels 14 estants que oferien tapes i que comptava amb un jurat format per reputats cuiners de Capdepera. El jurat estava format per: 
- GABI DE LA TORRE Chef Iberostar.
- IRENE LLUCH Chef Restaurant Senzill.
- GERARD TETARD Chef Hotel Ses Rotges.
- TONI NAVARRO Pos3.





I el seu veredicte va ser:

1r. Wikiki Gastrobar, amb la seva tapa “Llampuga amb salmorra, escuma cítrica i maionesa de piquillo amb remolatxa”.



2n Encanto Metropizza, amb la tapa “Roastbeef tonato amb pa cassolà amb olives, tàperes cruixents, llampuga amb herbes i ceba marinada i vi Ribera del Duero”.



3r, Serrano Hotels, amb la tapa “gamba marinada sobre un llit de wakame amb maionesa d’all negre i la seva corona cruixent”.

Enhorabona a tots tres, i com va dir el jurat, l’elecció va ser molt difícil ja que la qualitat de totes les tapes presentades era molt alta i els va costar triar els guanyadors.

La batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer; la presidenta de l’Associació Hotelera, Maria Antònia Moll; i el president de la Confraria de Pescadors, Tomeu Garau, van ser els encarregats de lliurar els premis, uns trofeus al·lusius a la llampuga. En Toni Pastor tornà a ser l’encarregat de presentar i dirigir el concurs amb la solvència que ens té acostumats.





Com és habitual conegut el resultat en els estands dels guanyadors se formaren algunes coes per provar les tapes seleccionades pel jurat com les millor de la Nit de Tapes 2024.

I acabat el concurs començà la música a càrrec de la “Tanny’s Band” que interpretà tot un seguit de temes molt coneguts dels anys 80, gairebé clàssic del rock, amb la seva mestria. “Tanny’s Band” és una aposta segura i funcionà molt bé, amb un públic molt animat, ballant i gaudint de valent.





El grup "Els Funkiss" van ser els encarregats de tancar la part musical. Bona música per posar el tancador a la Nit de Tapes 2024.








LLISTAT de PARTICIPANTS EN LA NIT DE TAPES 2024


5- SORRENTINO’S RESTAURANT: Croquetaco de llampuga amb maionesa de kimchi.   

6- SES TRES FORQUETES: Ceviche de llampuga amb pinya.   
         7-  SERRANO HOTELS: Gamba marinada sobre un llit de wakame amb maionesa d’all negre i la seva corona cruixent. 

8- PORT CORONA: Caneló de llamàntol amb crema de trufa.  

9- THE SEA CLUB: Croquetes de pollastre al kimchi.          

10- DIAMANT HOTELS: Tiambula de llampuga, trigueros, llagostins i fulles de xhiso amb salsa holandesa asiàtica.        

11- WIKIKI GASTROBAR: Llampuga amb salmorra, escuma cítrica i maionesa de piquillo amb remolatxa.
              

12- ENCANTO METROS PIZZA: Roastbeef tonato amb pa cassolà amb olives, tàperes cruixents, llampuga amb herbes i ceba marinada i vi Ribera del Duero”.

13- RESTAURANT NOU SEGLE 12: Trio de hummus.    

14- CAP VERMELL GRAND HOTEL: Llampuga amb salsa de teriyaki de xerès  i moll d’os. 


15-  TOLAN PASTISSERIA:
Pastisseria.   

16- HOTEL RESTAURANT ALZINA: Croquetes de tumbet amb escuma de patata. 


17- RESTAURANT AKINO:
Hamburguesa akino. 


18- BAR CA
NOSTRA: Pinxo de llampuga agredolç.               


19- NORMA TAPAS: Tartaleta de carn amb salsa i xips de moniato.               


20- RESTAURANT COVA NEGRA:
Pork roll. Brioix de mantega amb carrillera de porc guisada, coleslaw i salsa de formatge chedar lleugerament coenta. 

21- IL CASTELO: Ceviche mediterrani.

Enhorabona a tots i totes els qui l'he fet possible!