L'Ajuntament de Capdepera organitza activitats per a la integració dels immigrants


    L'àrea d'Immigració de l'Ajuntament de Capdepera continua impulsant diverses activitats per a la integració dels immigrants en la societat mallorquina i especialment en la gabellina. El passat dilluns, 9 de febrer, va tenir lloc un partit de futbet al complex esportiu d'és Figueral entre aficionats procedents de diversos països com, entre d'altres, el Marroc, Argentina, l'Uruguai o el Senegal.
    La regidora de Serveis Socials, Margalida Bover, indica que "aquest tipus d'activitats ajuden que els nouvinguts s'apropin més a conèixer i participar en els costums d'aquí, la idea és propiciar un principi d'associacionisme i que ells també transmetin la seva cultura, en definitiva un intercanvi de cultures".

Image
La regidora de Serveis Social, Margalida Bover, amb els participants. 


   L'Ajuntament va celebrar fa dos mesos el Primer Festival Intercultural de Capdepera amb la participació de més de sis-centes persones i en la que no van faltar jocs del món, contacontes, una mostra de cuina i espectacles de música i balla de diferents països.
   Entre d’altres activitats, també s'ha desenvolupat recentment una taula rodona "Present i futur de la immigració a Capdepera" per conèixer les demandes d'aquest col•lectiu. A més, l'àrea d'Immigració de l'Ajuntament de Capdepera disposa des de fa uns mesos d'un mediador intercultural i d'un mecanisme traductor que tradueix fins un total de 51 idiomes, en especial, per detectar i facilitar els casos de denúncies relacionats amb la violència de gènere.
   Una dada a destacar i que té en compte l'Ajuntament de Capdepera, des de l'àrea d'Immigració és que el 32% de la població del municipi gabellí és immigrant, procedent d'uns 65 països.


Departament de Premsa. Ajuntament de Capdepera.