Mercadet de segona mà

Diumenge, 11 d’agost va haver mercadet de segona mà a la plaça Cap Vermell. No sabem si s’arribà a animar però devers migdia n’hi havia poques paradetes i molt poca gent al seu voltant.
 

El mercadet va néixer fa més d’un lustre i l’any 2012 gaudia de molt bona acceptació, de fet arribaven gent per vendre i comprar d’altres municipis i havia molt d’ambient, ocupant l’aparcament del Centre Cap Vermell i part dels carrers propers (vam arribar a comptabilitzar més de cinquanta paradetes). 

Dissortadament actualment hi ha molt poca oferta, a penes unes poques paradetes amb diversos productes com ara roba, llibres, joguines i objectes de decoració.
 

La intenció de l’Ajuntament és potenciar aquest mercadet: “Tenim clar que aquest mercat necessita una empenta i feim feina per revitalitzar-lo”. La regidora de Comerç,  Marga Bisquerra, en ha comentat “des de l'Ajuntament miram molt per la cura del medi ambient i per tant, de reciclar i reutilitzar. Tenim molt clar que la societat viu per consumir i hem de revertir això i és important instaurar la cultura de la reutilització.
Estam fent feina pel revitalitzar aquest mercat, amb la modificació de l'ordenança, canviant la ubicació a la plaça dels Pins que és més cèntrica i que es puguin realitzar algunes actuacions musicals, per intentar donar força al mercat de segona mà.
Trobar articles a bon preu, la reutilització i que de segur que hi ha coses que per uns, ja no són útils, i altres persones si que li troben la utilitat”.
 

Però el mercat de segona mà no és l’única línia d’acció. “A Capdepera Ràdio hem fet una falca per  donar un poc de ressò al mercat de 2ona ma, però també ho hem fet del comerç local i del peix de Cala Rajada”.

En acabar la temporada tenen previst començar a perfilar noves campanyes de suport al comerç local, ja que en aquests mesos d’estiu la gent va molt enfeinada i resulta difícil tenir quòrum a les reunions.