La batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer va ser rebuda en audiència per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, al Consolat de Mar. La reunió va ser dia 12 de juny. 

Pel que hem llegit al de l’Ajuntament de Capdepera aquesta audiència hauria servit per a “poder exposar les necessitats del nostre municipi a la presidenta del Govern de les Illes Balears i poder despatxar del present i del futur de Capdepera”.

 

Per aprofundir en la notícia, hem contactat amb na Mireia Ferrer que ens ha explicat que, entre els temes que tractaren hi ha el del transport, concretament reiterà la necessitat d’una línia directa Cala Rajada – Palma. Mireia Ferrer recordà que des de Govern havien promès un autobús directe i davant les millores anunciades (increments de freqüències i noves línies) no hi havia cap per Capdepera. La presidenta l’informà que hi havia un autobús per la línia directa però no tenen conductors, estan pendents de la contractació de nous conductors per posar en marxa la línia promesa.

Un altre tema que plantejà la batlessa va ser el fet que Capdepera no havia rebut doblers de l’ITS (popularment conegut com ecotaxa) i l’informà que des de l’ajuntament estaven redactant un projecte i que l’agradaria que fos finançat. La presidenta del govern animà a presentar el projecte, però indicà que al final són els tècnics qui els valoren, així i tot li va comentat les línies prioritàries de les inversions de l’ITS.

La presidenta informà des del govern han posat en marxa una millora de les infraestructures sanitàries, tant del Centre de Salut de Capdepera com el de Cala Rajada. La Consellera de Salut havia visitat els centres i que farien un “rentat de cara” de les instal·lacions. També va comentar com anaven les obres en marxa en el port de Cala Rajada, concretament a la Llotja del moll, i les que posteriorment es faran en l'antic bar Marítim.

Les escoletes i la manca de places a les escoletes i a l’escola, va ser un altre problema que van tractar. No van descartar la possibilitat d’ampliar les escoletes i s’Auba.

Na Mireia Ferrer, ens ha comentat que va aprofitar la reunió per reclamar inversions en el municipi bé a través de l’ecotaxa, en aspectes que són competència del Govern Balear o en les ajudes que vagin traguent.