QATARGATE: LA CONEXIÒ GABELLINA

 El Govern Balear, essent el seu President José Ramón Bauzá, tramita per via d’urgència, declarant d’interès autonòmic, el complexe hoteler Park Hyatt Mallorca amb l’argument de que ajudaria a la "rápida salida de la difícil situación económica general que atravesamos", per l’"especial impacto socioeconómico" i perquè és "un proyecto positivo ya que nosotros vivimos el turismo, queremos ser competitivos al más alto nivel y tener un producto de alta calidad demandado durante todo el año".

El mateix President digué que l’inversor principal era Sheik Ben Omar Kalifa Al Thani amb fons de la família real catarí, tot i que ningú a vist ni coneix a Sheik Ben Omar Kalifa Al Thani.

 El mateix batlle de Capdepera Rafel Fernàndez afirmà que no coneixia al tal Sheik Ben Omar Kalifa Al Thani i que únicament coneixia a Martin Bowen, copropietari i representat de Sheik Ben Omar Kalifa Al Thani i A. Mir, director general del Grup Cap Vermell.

 A finals de 2012 l’Ajuntament de Capdepera concedeix la llicència d’obres.

 A rel del Qatargate ha sortit a llum que J.R. Bauzá, actualment eurodiputat per “Ciudadanos”, se relaciona amb els dirigents qatarís i que, al menys, li han pagat un viatge d’avió i dos vespres al  Sheraton Grand Doha amb les despeses pagades per acudir a una convenció d’aviació l’any 2020. Altres visites estan relacionades amb el mundial de futbol.

 També s’ha sabut que viatjà a Qatar en companyia d’Eva Kaili i Marc Tarabella, implicats en la trama de corrupció.

 J.R. Bauzá és el president d’”Amistat UE-Qatar”, un dels grups informals que la presidenta del Parlament Europeu vol suprimir degut a l’escàndol dels suborns ara descoberts.

 J.R. Bauzá es defensa : «Jamás, jamás en mi vida, jamás en mi trayectoria política, ni me han ofrecido ni me han enseñado, ni he tenido las más mínimas sospechas... De lo contrario, hubiera actuado con contundencia y de forma inmediata. No solo no lo hubiera aceptado, lo habría denunciado». I que està «dolido, avergonzado, compungido,... como a todos los parlamentarios y sobre todo para los que somos unos auténticos defensores del europeísmo».

 Per les xarxes socials J.R. Bauzá no ha deixat d’elogiar i expressar la seva satisfacció pels avenços democràtics i dels drets humans a Qatar.