Capdepera rebrà 4 milions d'euros del #PlandeRecuperacion del fons europeu #NextGeneration per a desenvolupar plans de sostenibilitat turística.

Amb aquesta subvenció es realitzaran 3 eixos cívics al municipi de Capdepera.

- EIX 1 que unirà la rotonda del poliesportiu Es Figueral amb la rotonda de Cala Mesquida.

- EIX 2 que unirà la rotonda de Cala Mesquida amb la rotonda de Sa Llata (polígon de Capdepera).

- EIX 6 que unirà la rotonda del Coll del Vidrier fins a la rotonda de l'entrada de canyamel.

Aquests tres eixos cívics incorporaran els criteris i objectius de desenvolupament sostenible amb l'objectiu d'implantar polítiques turístiques que integrin en la seva oferta la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial, i desenvolupin estratègies de resiliència enfront dels nous reptes de l'ecosistema turístic.

L'objectiu serà una major cohesió territorial amb la construcció d'un projecte per a la integració del territori a partir de l'adopció d'una ruta orientada a l'equilibri entre les dimensions de territori. La cohesió territorial implica nivells de cohesió social en el territori que possibiliten millors nivells de benestar, apuntant a la consolidació de vincles fraterns entre la població.

Una de les claus serà afavorir l'èxit d'un pla de desestacionalització a mitjà i llarg termini del nostre municipi ampliant la programació de serveis turístics programats i activitats turístiques, com també diversificar l'oferta o incentivar productes turístics no vinculats a la temporada alta i que els nostres ciutadans puguin gaudir i aprofitar.