L'Ajuntament de Capdepera impulsa una inversió de 10 milions d'euros en projectes en els mesos d'hivern per activar l'economia i generar ocupació laboral al municipi









 

   L'Ajuntament de Capdepera està procedint a impulsar un pla d'inversions en obres i projectes que s'executaran entre els mesos actuals d'hivern i primavera de 2009 per renovar les infraestructures davant de la competitivitat turística, reactivar l'economia i generar ocupació laboral al municipi.
   L'actuació de l'Ajuntament, amb importants subvencions de diferents institucions, assoleixen una inversió de prop de deu milions d'euros i contempla l'execució d'obres d'envergadura a Capdepera i Cala Rajada.

    *Las obres de dos dels projectes inclosos ja han començat, com les del complex municipal o centre multiusos de Cala Rajada que es preveu estigui finalitzat a finals de 2009. És el projecte de més inversió, prop de un total de 7 milions d'euros, subvencionat pel Govern balear amb prop d'un cinquanta per cent.
    Aquest nou espai en Cala Rajada donarà un gir important a la zona de Cala Agulla, que permetrà recuperar i dinamitzar aquest emplaçament conegut i característic del nucli. A més, possibilitarà que els ciutadans de Cala Rajada, on resideix la majoria de la població del municipi, puguin disposar de la delegació municipal definitiva, una biblioteca, una sala per a exposicions i diferents activitats culturals i relacionades amb el turisme, entre altres instal•lacions municipals.

Image

   * Un altre dels projectes, les obres dels quals ja han començat, és el de l'embelliment del carrer Port i zones adjacents, al casc urbà de Capdepera. La primera fase d'aquest projecte assoleix una inversió d'un milió i mig d'euros, amb una subvenció d'un milió d'euros per part de l'executiu autònom. L'Ajuntament preveu que el projecte de millora d'infraestructures i moderació del trànsit dels carrers Port, Gómez Ulla i voltants en el nucli urbà de Capdepera estigui finalitzat a la primavera de 2009.
   En aquesta primera fase s'inclouen diverses actuacions com la supressió de barreres arquitectòniques, mecanismes per moderar el trànsit, embelliment i millora del paviment de tots els carrers, soterrament del cablatge i canvi de mobiliari urbà i il•luminació.
    L'Ajuntament també procedirà a rehabilitar façanes emblemàtiques, implantació de serveis com al cablatge i instal•lació de wifi, millora de la xarxa de pluvials i recuperació d'espais d'ús públic.

   *El desembre començaran les obres de millora de les pluvials del carrer Roses, en el nucli urbà de Capdepera, amb una inversió d'uns 600.000 euros, dels quals el Consell de Mallorca subvencional el 60%.

   *A començaments de 2009 començaran les obres del projecte d'embelliment del casc antic de Capdepera, amb una inversió de dos milions d'euros, integrats al FOMIT, i que renovarà la imatge dels carrers propers a l'emblemàtic castell de Capdepera.


Servei de Comunicació
Ajuntament de Capdepera