Les víctimes mortals són un home de nacionalitat suïssa de seixanta-cinc anys i un home de nacionalitat alemanya de cinquanta-un.



Dues persones han mort avui per l’impacte d’un llamp a la platja de cala Mesquida, segons que han informat fonts del Servei d’Atenció Mèdica Urgent 061
L’avís ha arribat cap a les 15.40. Els socorristes de la platja ha estat el primers en atendre els dos afectats mentre s’hi desplaçaven els serveis d’emergència, el personal sanitari d’atenció primària del centre de salut de Capdepera i els equips sanitaris del SAMU amb una ambulància de suport vital avançat i una altra de bàsica.
També s'hi ha personat la policia local, protecció civil, guardia civil, tècnic de medi ambient i la regidora Carmen Corraliza que han esperat l'aixecament dels cadàvers. També ha arribat el servei d'atenció psicològica per atendre als familiars i amics que estaven en estat de xoc emocional, sense saber què fer. 

Els dos morts no tenien cap relació entre ells. El suís de 65 anys havia vingut amb la seva esposa per celebrar la seva jubilació n un agroturisme de Sant Llorenç. L'alemany de 51 s'allotjava a Canyamel i estava de lluna de mel.






Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), aquesta tarda una forta tempesta ha descarregat sobre l’est de Mallorca i ha deixat un total de 274 llamps en tres hores.




La foto de satèl·lit és espectacular.






La primera víctima s’ha mort després d’haver estat travessat pel llamp, que li ha entrat pel cap i li ha sortit pels peus deixant el cos carbonitzat. Posteriorment, el raig ha sortit rebotat i ha impactat contra la segona víctima que estava a quinze metres. En la primera valoració, els socorristes han confirmat la mort de la primera víctima i han provat de reanimar l’altra. Quan han arribat els equips mèdics, també han provat de reanimar la segona víctima durant quaranta minuts, sense èxit.

Al lloc dels fets s'hi han traslladat molts mitjans de comunicació i ha estat una notícia, que per inusual, ha tingut molta repercussió mediàtica.




Cap Vermell ha estat al llocs dels fets i ha pogut comprovar l'estat de desolació de tota la gent del voltants així com tots els professionals que varen intervenir en els fets.