Notícies curtes que hem llegit a la premsa i  fan referència a Capdepera. Novembre de 2008





El vent  de els paraules
   L’obra de l’amic, i ànima de Cap Vermell, Jaume Fuster, ha estat comentada per Andreu Manresa a la seva crònica setmanal al diari El Pais (diumenge dia  23  de novembre de 2008). Sembla que a una caragolada, en Joan Llabata li va fer entrega d'un  exemplar a l'articulista del dairi d'abast nacional. N'Andreu  s'ho llegí i sembla que li agradà força, pels elogiosos comentaris que en fa.


Medi Ambient
    Ens hem assabentat que la Conselleria de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha donat 437 contenidors de 90 litres per a vidre, que es distribuiran entre bars i restaurants de Mallorca. A Capdepera sembla que ens n'han tocat 30, quantitat del tot insuficient, però benvinguts siguin. La consellera Catalina Julve va fer-ne l’entrega.

Gasoducte.
   La consellera d’Indústria i Comerç el Govern Balear, Francisca Vives, ha manifestat que veu difícil que el gasoducte entre Mallorca i Menorca sigui una realitat en aquesta legislatura, i s’apunta la seva realització més enllà de l’any 2010.
   L’empresa Enagàs diu que està disposada a pagar els 100 milions d’euros que costarà d’infraestructura, però encara està en fase embrionària. Sembla que s’aprofitarà el traçat del cablejat elèctric que uneix Mallorca i Menorca, es a dir Capdepera amb Cala En Bosch  (Ciutadella)
   El que si ha arrancat és el tram entre la península (Dènia) i Eivissa.


Simplificació dels tràmits administratius amb l’Ajuntament
   Capdepera un dels municipis triats pel Consorci Local d’Informàtica per a desenvolupar un projecte innovador
   El Consorci Local d’Informàtica ha engegat un projecte experimental, que desenvoluparà en el primer  trimestre de 2009, que permetrà realitzar gran quantitat de tràmits adminsitratius (des de pagar imposts fins a  treure tota casta de certificacions), des de casa amb Internet.
Per a poder accedir a aquests serveis caldrà tenir el nou DNI o signatura digital, per garantitzar la protecció de dades i la confidencialitat.
   A més de Capdepera, l’experiència pilot es durà a terme a Artà, Sant Llorenç, Algaida, Pollença, Montuïri i Alcúdia


Cap Vermell