El Batle, el conseller insular de Presidència, i els historiadors Rosselló Bordoy i Antoni Mut donen a conèixer a Palma les Jornades del Tractat de Capdepera



 

   El Batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, el conseller insular de Presidència, Cosme Bonet, i els experts historiadors, el Director jubilat de l'Arxiu del Regne de Mallorca, Antoni Mut, i el Director i Coordinador de les Jornades i Doctor en Història i Filologia Semíticas, Guillem Rosselló Bordoy, van donar a conèixer aquest dimarts a Palma, en roda de premsa, les Jornades d'Estudi i Debat: 'El Tractat de Capdepera de 1231 i la Independència de Menorca' que tindran lloc el 20, 21, 22 i 23 de novembre al Teatre Municipal de Capdepera.
   Bonet va destacar l'alt nivell de les jornades i la nova visió sobre la història de Mallorca entorn del Tractat de Capdepera, des de l'òptica dels musulmans i va ressaltar les figures dels ponents participants, de prestigi reconegut acadèmic.

Image

   Per la seva part, el Batle de Capdepera va dir que aquestes jornades seran un dels esdeveniments culturals i d'estudi més importants que se celebraran aquest any a Capdepera. Així mateix, va recordar l'aportació de l'Ajuntament, a més de l'organització de les jornades, en encarregar a Antoni Mut la trancripció i traducció del manuscrit del Tractat de Capdepera de 1231 del llatí al català i que es convertirà en un document de base en el futur.
   En el seu discurs, Rosselló Bordoy, va subratllar que aquestes jornades suposaran "una visió més completa" dels esdeveniments històrics esdevinguts entorn del Tractat i una visió diferent, però bàsica, el dels musulmans, i pel qual va destacar la participació en les jornades de Mohamed Benmammar, editor del text en àrab del llibre 'Tarij Mallorca'.
   Per la seva part, Antoni Mut, va explicar els detalls sobre el seu treball en transcriure i traduir el manuscrit del Tractat de Capdepera, i que donarà a conèixer concretament en les  Jornades que començaran aquest mateix dijous.

   Departament de premsa.
   Ajuntament de Capdepera.