El Batle de Capdepera y el conseller de Salut i Consum firmen el conveni ‘Consum a ca teva’

Image

    El Batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, y el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomás, han firmat aquest dilluns, dia 17 de novembre de 2008, un conveni de col.laboració mitjançant el qual s’aplicarà al municipi el programa ‘Consum a ca Teva’. A l’acte de firma també hi ha estat present el director general de Consum, Diego González i el regidor Climent Crespo.
   El programa ‘Consum a ca teva’, a més de facilitar als ciutadans la presentació de reclamacions a les oficines municipals, té l’objectiu de convertir-se en un àgil canal d’informació als ciutadans en matèria de drets dels consumidors.
   El conveni ‘Consum a ca teva’ estableix que la Conselleria de Salut i Consum i l’Ajuntament faran una feina en conjunt amb l’objectiu de dotar de major agilitat i eficàcia el serveis que es presten actualment als consumidors i als usuaris des de la Direcció General de Consum.
Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament col.laborarà amb la Conselleria de Salut i Consum en la recepció de reclamacions de Consum que els seus residents presentin en les dependències municipals. Aquestes reclamacions s’enviaran directament a la Direcció General de Consum, on se seguiran els procediments habituals.

Image

   Un dels pilars essencials de ‘Consum a ca teva’ és la col.laboració interadministrativa, ja que mitjançant aquest programa el que es cerca és implicar directament els ajuntaments en la protecció dels interessos dels seus ciutadans, en la seva condició de consumidors.
   El programa preveu la realització d’accions de formació per al personal al servei de l’Administració local, en l’assessorament i la defensa dels drets dels consumidors, com també accions formatives, dins un marc més general de coneixement, tant dels drets dels consumidors com de les vies per fer-los efectius, adreçades als ciutadans.


Servei de comunicació
Ajuntament de Capdepera