Aquestes instal·alcions han estat subvencionades pel Consell de Mallorca


La zona esportiva d'Es Figueral compta amb un nou espai dedica a la cal·listènia, inaugurat recentment pel departament d'Esports de l'Ajuntament de Capdepera, Capdepera Activa.

Aquestes noves instal·alcions serveixen per a realitzar exercicis per a millorar l'agilitat i la força física a l'exterior, que es troben a un recó  del pàrquing de la piscina vora la graderia del camp de fútbol. Les instal·lacions podran ser utilitzades lliurement per adolescents i adult seguint les indicacions que es troben a un panell informatiu situat devora dels aparells.

Com hem dit, l'esport de la cal·listènia es realitza a l'aire lliure i s'utilitza el pes del cos per realitzar exercicis amb els aparells del parc. Aquesta nova instal·lació s'ha realitzat amb el suport del Consell De Mallorca.



La cal·listènia es defineix com un conjunt d'exercicis que centrats en els moviments de grups musculars, més que en la potència i l'esforç. Té l'objectiu últim de desenvolupar l'agilitat, la força física i la flexibilitat. En la pràctica, s'intenta aconseguir la major contracció muscular i que el cos adquireixi una alineació correcta, fet que permet modelar el cos, millorar la postura i definir un bon contorn corporal.

A les classes es realitza una entrada en calor i després s'engeguen una sèrie d'exercicis amb un alt nombre de repeticions cadascun, posant l'èmfasi en els braços, l'abdomen, els glutis i cames. El focus d'interès no es posa en el treball, sinó en la forma de realitzar-lo: pensant en cada moviment, en els músculs que es treballen i en la correcció de la postura.


Aquest mètode per exercitar-se repercuteix favorablement en la postura i forma corporal, reduint granment el risc de lesions que, a més, es veu disminuït per l'absència de salts, rebots i impactes

El mètode i les tècniques usades durant una classe de cal·listènia converteixen a aquesta activitat en apta per a tot públic, ja que no existeixen límits d'edat