Ahir dilluns registràrem a Cala Rajada 15 litres /m2 entre matí i horabaixa.



Poca cosa, però ha plogut. Els arbres que ja no s'havien mort ja no serà enguany que morin. Han begut molt per les fulles i els dóna una pròrroga per aguantar l'estrès hídric. Encara que no plogués més, a l'octubre, amb els dies tan curts, les rosades ja guanyen al sol.
No ha estat un dels anys més estressants. Encara que hagi plogut molt poc l'hivern i la primavera, fora temps, al juny, va fer una bona saor.

Malgrat activar-se l'avís taronja a tota Mallorca, a Capdepera la pluja va ser moderada

Els consells de Protecció Civil:

Allunyar-se de torrents.

Davant la possibilitat de pluges intenses, Protecció Civil aconsella extremar precaucions i reduir la velocitat en cas d’estar conduint; circular preferentment per carreteres principals i autopistes o parar esment al lloc on s’aparca el vehicle.

En cas que existeixi risc d’inundació, recomanen evitar travessar trams inundats; allunyar-se de torrents.

Per a protegir-se de les tempestes, Protecció Civil adverteix que és possible la caiguda de llamps a les ciutats, davant la qual cosa aconsella acostar-se als edificis per a protegir-se, a més d’evitar els corrents d’aire dins l’habitatge.

En el camp recorden que cal evitar córrer, refugiar-se sota els arbres i allunyar-se de filats i objectius metàl·lics.

Per a evitar els riscos que comporten les fortes ratxes de vent, proposen assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguin caure a la via pública i sol·liciten als vianants que s’allunyin de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció.

 Llamps caiguts dia 30 d'agost (19 hores)