La crisi creada per la pandèmia ha pegat fort a les destinacions turístiques, entre d’elles el nostre municipi i especialment Cala Rajada. A més dels efectes negatius en el mercat de treball i l’efecte immediat en amplis sectors de la població que han vist reduït els seus ingressos, fins al punt de necessitar les ajudes d’aliments i del Projecte Millora, les empreses també han estat afectades molt negativament. Tot el sector de l’hostaleria es troba pràcticament tancat.

A IB3 han estat noticia els hotels, molts d’ells familiars, que estan a la venda perquè els seus propietaris tenen dificultats per mantenir-los.  A la notícia se parla de cinc hotels, dos d’ells situats a la Plaça dels Pins, que no tindran més remei que haver de vendre si la propera temporada no poden obrir.

El president de l’Associació Hotelera, Joan Ferrer, comentà “ Són hotel que fa més de 40 anys que existeixen i la situació econòmica provocada per la pandèmia fa que la situació sigui molt delicada... i hi ha famílies que s’han plantejat, o ja han posat en venda els seus hotels per no perdre el patrimoni familiar.”  També recordà que “ hi ha hotels que ja fa 18 mesos que van tancar les portes i encara no han obert. Hi ha un 40% que no van arribar a obrir...”

També es comenta el cas de l’Hotel ROC CAROLINA situat a la Font de sa Cala que no ha estat “venut, però la seva gestió ha passat a mans del grup ALG, que s’ha fet càrrec de gestionar de 19 hotels d’aquesta cadena mallorquina a l’Estat espanyol”.


La situació actual que es viu a Cala Rajada és preocupant ja que si no arriben turistes molts d’establiment que es dediquen a l’hostaleria i l’oferta complementària es poden veure molt afectats o inclús desaparèixer.

La notícia completa signada per Nofre Pascual i emesa per IB3: