Joan Ramon Esteva,

Patró Major de la

Confraria de Pescadors,

ens convida a la

Mostra de la Llampuga







Des d'aquell sopar famós, en què decidírem fer una festa de la llampuga, han passat ja vuit anys. Aquell sopar va significar el començament de moltes coses, no només de la Mostra, sinó també el compromís de la nostra l'associació de fer feina plegats, amb benefici de tots, no només de la confraria sinó de tot el poble. Gràcies a això hem aconseguit unes infraestructures envejables, unes festes peculiars, la Reserva Marina de Llevant –única per la seva complicitat, dins l'àmbit espanyol–, i la Mostra de la Llampuga.

Arribam a la setena edició d'aquesta mostra, al voltant d'un peix que forma part de la tradició i la cultura culinària de la nostra terra. La llampuga, peix blau de temporada, gustós i retent, la cuinaven, i la cuinen, les padrines i les mares, fregida amb pebres, amb tumbet, amb fideus o amb arròs. Els pescadors de Cala Rajada, juntament amb tot el poble, volem gaudir del dia de la llampuga, el dia de la Mostra.

Com a Patró Major, no em vull acomiadar sense donar les gràcies a les institucions, empreses i particulars, pel suport que ens han donat per a tirar endavant la Mostra: Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Capdepera, Associació Hotelera, restaurants, associacions de la Tercera Edat, amics i amigues tots.

Per tant, només em queda desitjar que disfruteu d'aquest dia.

Siau benvinguts i bon profit,


              JOAN RAMON ESTEVA CASTRO
              Patró Major de la Confraria de Pescadors