La VII Mostra de la Llampuga es presenta a la premsa, a les voltes de Can Creu d'Inca

   Dimarts dia 7 d'octubre, es presentà a les voltes de Can Creu d'Inca la 7a Mostra de la Llampuga de Cala Rajada, amb la presènica de la Consellera d'Economia i Turisme del Consell de Mallorca, Isabel Oliver; la Directora General de Pesca del Govern Balear, Patrícia Arbona; el regidor de Fires, Climent Crespo; el president de la Confraria de Pescadors, Joan Ramón Esteva i el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina.

Image

   El batle, que féu d'amfitrió, presentà l’esdeveniment i donà la paraula a les altres autoritats, que ressaltaren la consolidació de la Mostra, la tasca realitzada pels pescadors i la importància d’haver aconseguit un acte que és un exemple de promoció d’un producte balear que combina tradició i innovació. El patró Major es va referir a la llampuga com un peix abans infravalorat i que ara té un preu i és rendible, a més agraí la col·laboració de tots els que fan feina als 28 estands que enguany s’han muntat i a totes les institucions que hi col·laboren. El regidor Climent Crespo tancà les intervencions comentant algunes novetats, com ara que la mostra durarà una hora més, hi haurà animació a la plaça dels Pins (un mini tren, per a infants) i a diversos indrets de Cala Rajada, la participació de l’associació de comerciants amb 15 estands al passeig de l’Enginyer Gabriel Roca..., i a més hi tornarà haver animació de capvespre i focs d’artifici de cloenda.

 

Algunes dades: es calcula que es faran 3.500 kg de llampuga, que es traduiran en unes 30.000-35.000 racions


Image

   Tots coincidiren a animar a venir a Cala Rajada i feren vots pel bon temps: la inestabilitat atmosfèrica no hauria de deslluir una jornada tan esperada.


Image