“Cap Vermell” sempre s’ha sentit lligat a la figura d’en Climent, un intel·lectual i activista cultural amb profundes arrels gabellines, a les quals mai va renunciar. 










Aquests dies ens ha arribat una feliç iniciativa, ja convertida en realitat: la constitució de la “Fundació Climent Garau”. No cal ni dir com, per moltes raons, ens alegra aquesta notícia. “Cap Vermell” sempre s’ha sentit lligat a la figura d’en Climent, un intel·lectual i activista cultural amb profundes arrels gabellines, a les quals mai va renunciar. Amb la nostra publicació hi va col·laborar profusament, amb nosaltres va publicar alguna de les seves obres i de nosaltres va rebre el Premi Cap Vermell 2010.

Com ens han fet saber des de la mateixa Fundació, constituïda davant notari el passat 6 de novembre, aquesta vol ser laica, oberta a totes les persones, interreligiosa i intercultural ,i amb vocació per a desenvolupar de forma inicial tres línies de treball:

-Investigació damunt les obres dels mallorquins Climent Garau, Joan Mascaró i Fornés i Ramon Llull. Especialment en la difusió i investigació de l’obra de Climent Garau.

-Creació i promoció de conferències, tallers i ponències tractant la pau interior, models de convivència interreligiosa i intercultural i desenvolupament de "Consciència" per a pal·liar el patiment de les persones, organitzacions i empreses.

-Tasca social: treballar pels drets socials i la dignitat dels més pobres de la societat mallorquina. Persones amb risc d'exclusió social, especialment els reclusos penitenciaris, addictes a substàncies tòxiques, famílies desestructurades i persones vulnerables.

També se’ns ha fet saber que s’està posant en funcionament la pàgina web www.fundacioclimentgarau.org, on s’anirà actualitzant tota la informació de la Fundació.

Des de “Cap Vermell” saludam feliços aquesta bona idea, ens hi adherim i ens oferim tant per a la divulgació de la seva activitat com per a col·laborar-hi, en la mesura de les nostres possibilitats.