La finalitat és garantir la seguretat dels usuaris i mantenir les normes sanitàries establertes per la pandèmia.

Imatge d'arxiu

 
 L’Ajuntament de Capdepera ha activat un protocol especial d’accés al cementiri municipal amb motiu de la festivitat de ‘Tots Sants’ que es celebra el pròxim 1 de novembre.
 
Així, la entrada i sortida al recinte es farà únicament pels dos accessos principals degudament senyalitzats; tindran prioritat d’entrada els majors de 60 anys, discapacitats i persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials; l’aforament estarà controlat en tot moment i no podrà superar el 50% de la capacitat norma (287 persones); només es permetrà l’accés a grups màxims de 6 persones excepte persones convivents; es mantindrà la distància de seguretat d’1,5 metres, l’ús de mascareta i neteja de mans a l’entrada; el temps màxim de visita serà d'una hora.
 
El cementiri romandrà obert de 9.30 a 17.30 hores entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre. Els banys romandran tancats i els utensilis que normalment es posaven a l’abast dels usuaris (recollidors, graneres, etcètera), enguany seran retirats malgrat les escales estaran a disposició del públic fins al 30 d’octubre. Cal dir que s’aniran desinfectant els elements comuns de forma contínua (baranes, aixetes, entre altres).
 
La regidora responsable del cementiri municipal, Mònica Viejo ha manifestat que “des de l’ajuntament, aconsellam al públic acudir al cementiri els dies previs o posteriors a la festivitat per evitar cues i aglomeracions, i demanam a la ciutadania que eviti la reunió entre persones així com extremar les mesures d’higiene”.
 
Els usuaris hauran de portar de casa els productes i material de neteja i disposaran de punts de recollida selectiva dins el recinte, i no es faran actes religiosos ni homenatges públics.
 
Mònica Viejo explica que aquest protocol està obert a possibles canvis o a la seva cancel·lació, “en qualsevol moment es pot anular per causes de força major o decret governamental, en aquest cas el cementiri romandrà tancat”. 
 
“És un any atípic en tots els sentis i ens hem d’adaptar a les circumstàncies, garantir la seguretat de treballadors i visitants és la nostra màxima prioritat, a l’hora que recordam que se pot visitar el cementiri la setmana anterior o posterior a la festivitat”, conclou la regidora.