El nedador ha tardat 11 hores en arribar al Cap des Freu, una manco de les previstes


 

El fundador de Mallorca Open Swim, el costarricense Boris Nowalski ha creuat nedant els 40 quilòmetres que separen Menorca de Mallorca oferint el seu repte a una finalitat benèfica: recaptar diners per la Fundació Save the Med. 


La sortida va ser dilluns, 4 de setembre, de Cala en Bosch (Ciutadella de Menorca) al voltant de les 6 de la matinada i va estar acompanyat en tot moment per una piragua que li proveïa de menjar i beure i l’embarcació de seguretat. 

La travessia va finalitzat 11 hores mes tard (una manco de les previstes, en part pel bon estat de la mar) al Cap des Freu (Cala Mesquida) on l’esperaven familiars, amics i membres de SAVE THE MED, organització sense ànim de lucre que intenta protegir i preservar el mediterrani.

Boris ha arribat a les costa gabellina cansat, però molt emocionat per haver aconseguir el repte. IB3 ha recollit les seves declaracions des del port de Cala Rajada.

 

El repte s’ha publicat a una plataforma digital Ihelp.org  “Cruce a nado de Menorca a Mallorca” on es poden realitzar donacions a favor de SAVE THE MED, que duu recaptats 8470 euros.



Clica per veure la noticia

Així ho comenta a IHelp: “ De cada vegada se veuen manco peixos, n’hi ha manco posidònia i la quantitat de plàstics cada any va creixent. EL Mediterrari s’esta morint! Per això  n’he volgut  amb Save The Med per a utilitzar el neu  repte de creuar el canal de Menorca nedant, per a conscienciar a la gent que hem de fer qualque cosa per salvar la mar Mediterrania i també per a recaptar fons per recolzar els meravellosos programes que duen a terme de Save the Med”

 https://www.ihelp.org.es/es/challenge/cruce-nado-Menorca-Mallorca


 Enhorabona per aconseguir superar el repte i per l’iniciativa de recaptar fons per recuperar el Mediterrani.


Imatges