• Es prohibeixen les reunions socials de més de deu persones. 
  • La mascareta serà obligatòria en els centres de treball.
  • Prohibició de fumar en la via pública.
  • Platges i parcs tancats a la nit.


El Govern balear aprovarà una resolució, amb vigència des de divendres, per la qual limita a un màxim de deu persones les reunions socials i imposa la mascareta obligatòria en els centres de treball, amb algunes excepcions.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, en una roda de premsa després de reunir-se amb els representants dels Consells Insulars, la Federació d’Entitats Locals (Felib) i l’Ajuntament de Palma.

La limitació a les reunions socials afectarà també a aquelles que se celebrin en restaurants, platges i habitatges particulars. D’altra banda, es redueixen els aforaments permesos en bars i restaurants.

A més, s’amplia la prohibició de fumar en la via pública i es prohibeix menjar o beure en transport públic i esdeveniments esportius o culturals. Les platges i els parcs estaran tancats a la nit.

El nou text prorrogarà durant 15 dies la resolució anterior del Govern, que contenia limitacions a l’oci nocturn, però afegeix un apartat específic per a especificar “clarament” la prohibició d’activitat de prostíbuls.

D’altra banda, Armengol ha avançat que estan estudiant “altres mesures” que afectarien la mobilitat de la ciutadania, en identificar-ho com un dels principals problemes per a contenir els nous contagis. Això “no vol dir” que les restriccions a la mobilitat que s’estan valorant vagin a incloure’s en la resolució que es publicarà en el Butlletí Oficial de divendres.

Nota premsa GOIB