L’obra te un pressupost de 1.250.000 euros.




En el darrer ple extraordinari l’Ajuntament aprovà modificar els pressuposts  (modificació de crèdit) per poder dedicar  1.250.000 euros al projecte de carril bicicleta i passeig de vianants entre Capdepera i Sa Font de Sa Cala.

El primer tram del que serà un circuit que unirà els nuclis de població del municipi. El  regidor de turisme, Pere Terrassa, ens ha comentat que aquesta setmana  l'aquitecte municipal ha afegir i modificat uns aspectes del projecte i ara preveu que aviat se redactin els plecs i es faci l'adjudicació per començar “ durant el setembre i així poder estrenar-la en la temporada turística 2021
 

Fa anys que es parla de crear carrils per bicicleta al municipi, i sembla que aquest tram serà el primer, amb una longitud de 3 quilòmetres aproximadament. La ruta serà paral·lela a l’actual carretera del Consell de Mallorca MA-4043 i necessitarà expropiar devers 24 parcel·les (dos són municipals).

 De la despesa pressupostada, 1.250.000 euros, l’Ajuntament haurà de dedicar 750.000 euros (la modificació de crèdit aprovada al darrer ple extraordinari) i comptarà també 523.000 euros aportats pel Govern estatal provinent d’una partida dedicada a pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook.

 En Per Terrassa ha comentat que se preveu “unir els cinc nuclis de població a través del carril bici i fomentar la pràctica de l'esport. A més és també un atractiu pels turistes”. S'uneix així el foment de l'ús de la bicicleta amb el foment del turisme esportiu.

El projecte compta amb un espai per a bicicletes i un marge per a vianants, a més de fanals i aparcament de bicicletes a l'inici i final de la ruta i accessos als camins i finques que el voregen.