Conscienciació entre joves sobre la Reserva Marina del Llevant i els seus beneficis biològics i mediambientals



    L'Ajuntament de Capdepera, a través de la regiduría de Medi Ambient i Joventut, ha impulsat un pla d'educació mediambiental i de biologia al mar entre els joves del municipi, mitjançant un projecte finançat a parts iguals pel consistori i el Departament de Joventut del Consell de Mallorca.
    L'objectiu és crear consciència mediambiental entre ells, pel qual la institució municipal gabellina ha considerat necessari que coneguin el millor possible el medi que els envolta perquè aprenguin a conservar-lo i a respectar-ho.

      Image

   Així, a demanda de l'Ajuntament de Capdepera, la Fundació Joves Navegants ha realitzat quatre sortides- 6, 7, 8 i 9 de setembre- amb el veler 'Galaxie' per mostrar als joves el patrimoni marítim natural, en aquest cas La Reserva Marina del Llevant de Mallorca.
   L'Ajuntament de Capdepera ha premiat amb aquestes excursions, per donar a conèixer la Reserva Marina, els joves que més han col·laborat en les activitats relacionades amb el medioambient i realitzades al municipi de Capdepera.
    Segons assegura, la regidora de Medi Ambient, Maria Orts, "és necessari vincular als joves amb el mediambient, que coneguin la Reserva Marina, els seus beneficis i possibles amenaces, i que aprenguin a respectar-la, i fins i tot que divulguin els seus coneixements entre ells".

      Image

    A cada sortida amb el 'Galaxie' per la Reserva Marina, els joves han pogut conèixer el seu entorn marítim mitjançant diverses activitats i explicacions com, entre altres, la mesura de l'aigua a diverses profunditats; la força del vent; repàs de les diverses arts de pesca que utilitzen els pescadors d'aquesta zona; els efectes de la sobrepesca, què és realment la contaminació marina; l'anatomia, colors i noms científics dels peixos de la zona; així com diverses observacions de la costa llevantina.