Tot Cala Rajada amb el cor estret




Cremen dues hectàrees de matoll i pins 

al costat de la carretera del far, en direcció a l'Olla.

  Cap a les 3 de l'horabaixa, el vol rasant de l'helicòpter que anava i venia de Cala Gat a la bassa de Can Patilla ha trasbalsat tot Cala Rajada.

Image

   La calitja xalocosa del dia feia difícil localitzar el fum. Abans de les 5 ja rebíem les primeres fotografies d'un lector.

   L'incendi, localitzat al costat esquerre de la carretera del far, en direcció a l'Olla, ha estat ràpidament controlat per les unitats de bombers d'Artà i Manacor i ha cremat poc menys de dues hectàrees de matoll i alguns pins, com podeu veure a les fotografies que ens ha enviat l'amic Pedro Montoro.

  La carretera al far ha estat tancada al trànsit per la  policia local, i els curiosos (s'ha arribat a congregar molta gent) han hagut de pujar a la zona dels Pelats i de l'Olla, des d'on es tenia una ampla panoràmica de la zona incendiada i de les evolucions de l'helicòpter.

Image

   Se rumoreja  que l'incendi ha estat provocat, segons els rumors que circulaven entre els qui badaven mirant l'incendi, però no n'hem rebut cap confirmació per part de les autoritats. Els investigadors de la policia han pres mostres i treballen  per aclarir l'origen del foc. Malgrat  l'incendi se produí aprop de la carretera, ara per ara, segons el regidor d'Interior, no se pot descartar cap hipòtesi i sembla poc probable una llosca mal apagada. També ens han informat que ha estat  ser un veí qui donà la veu d'alarma i la reacció dels cossos de seguretat i bombers va ser molt ràpida. En conèixer l'informe ampliarem la noticia.
    Malgrat l'ensurt que ha provocat aquest incident, no podem més que alegrar-nos de que la ràpida intervenció dels professionals (policia i bombers) i l'escàs vent regnant a la zona hagi evitat danys majors i irreparables. Com podeu veure a les fotografies, els matolls estan molt secs i són de fàcil i ràpida combustió.
Image

   Finalment, adjuntam a aquesta crònica d'urgència dues fotografies des del mateix angle amb 30 minuts de diferència. Clicant-hi damunt, podeu comparar la magnitud i l'espectacularitat del foc.




clicau damunt per veure-les ampliades




Aquestes imatges mostren aproximadament, la zona afectada per l'incendi forestal.