L'Ajuntament de Capdepera ha posat en marxa un pla de reforma, condicionament i manteniment de tots els parcs infantils i zones recreativas del municipi, per fer front al seu progressiu deteriorament
Image

   Un dels parcs en què ja ha intervingut la institució municipal completant la seva posada al punt, és el denominat parc de Vila Roja (davant el bar Gran Sol), en el nucli urbà de Capdepera.
    Les actuacions han consistit en eliminar el òxid dels jocs i els bancs instal•lats, la reparació i la neteja general d'aquests i de tot el parc, així com l'aplicació d'una nova pintura, que ajudi a no deteriorar-se fàcilment els elements de diversió per als nins com el tobogan, els gronxadors i els molles amb forma instal•lats.

Image

   Una altra de les actuacions que s'estan duent a terme per a la seva renovació és el parc i zona recreativa annexes al camp de futbol Es Figueral. Aquest parc presentava un aspecte degradat i abandonat, a més s’havia hagut de precintar per motius de seguretat.

Image

   L'Ajuntament ha habilitat un espai nou amb jocs i bancs en una zona de lleure i esport molt freqüentat per les famílies amb nins. El regidor de Vies i Obres, Mateu Garau, assenyala que aquesta zona recreativa dins del complexe des Figueral "necessitava una urgent actuació i una reforma global demandada pels ciutadans".

Image

    Garau aposta per la reforma i posada al punt periòdica de tots els parcs en lloc d’inversions  puntuals, "és més ràpid i podem tenir tots els parcs condicionats a termini molt curt, en comptes d'haver d'anar comprant nous jocs d'elevat cost mentre la resta es deteriora”.

   El condicionament de l'espai recreatiu des Figueral està apunt de completar-se, ja que, després de la reforma del parc, en pocs dies s’habilitaran tres o quatre bancs i uns menjadors amb seients i taules amb visibilitat al parc infantil.


    Dos jocs d'aquest parc i un altre que estava emmagatzemat a les instal•lacions de la brigada municipal, després de la seva reparació, s'instal•laran en una zona amb gespa en el nucli de Font de sa Cala.
   A Canyamel també s’han fet actuacions com el tancament amb entrades més segures en els dos parcs infantils.