En una insuficient terrassa de Can Creu d'Inca, els cantautors locals reivindicaren el seu espai a les festes

ImageImage

El passat dissabte dia 30, Manuel Muntaner, Marisa Rojas, Suso Reixach amb la banda de Can Creu d'Inca i Felipe Cardiel arrossegaren un nombrós públic al casal del carrer de Ciutat, la terrassa del qual, com deim, va resultar insuficient per a l'acte.

Manuel Muntaner va oferir les darreres composicions del que vol que sigui un disc més o menys homogeni. Amb lletres no sempre fàcils d'encabir en una cançó,  en Manuel va demostrar que té molt bon gust a l'hora de compondre, això és evident, i alguns dels temes que ara maneja ja comença a ser conegut abans que s'editi.

Marisa Rojas va recordar-nos, una vegada més, que la seva és probablement la millor veu del panorama musical de Mallorca, que hauria de tenir un espai a la televisió pública i que s'hauria d'escoltar arreu de l'illa. Però la televisió pública i els programadors en general ofereixen aquestes altres coses, això..., en fi, succedanis sovint impresentables.

Suso Reixach és un altre a qui, darrerament, les discogràfiques semblen haver oblidat. Però en Suso no defalleix i té dos treballs a punt de publicar: "Per aCubar-se" i un altre encara sense títol. D'un i altre en poguérem escoltar un tast, així com temes del seu repertori de sempre. I aquesta vegada es va fer acompanyar per una banda que va batiar com "de Can Creu d'Inca", que posar en relleu, una vegadaq més, que a Capdepera anam servits, de músics.

Finalment, Felipe Cardiel, qui va confessar la seva inclinació per la música de Manolo García (cosa que les seves composicions delaten), va posar la bona veu i el domini de la guitarra que el caracteritzen, per a tancar brillantment la vetlada. Però en Felipe, a més, va fer una altra cosa important: reivindicar la presència dels músics locals en els espais centrals de les festes, i amb els mitjans tècnics adequats. I com que hi havia regidors que escoltaven, ells sabran què se n'ha de fer, de la petició.

      Image

      Image