Concurs organtizat pel CERMI sota el lema “Tombam barreres, aixecam drets”




Aquest estiu, la jove Associació Cavalls de Vida, va presentar-se al Concurs de fotografia organitzat pel CERMI ( Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad) Illes Balears. El lema del concurs era el següent:  “Tombam barreres, aixecam drets”

“-Cercam imatges que mostrin les barreres físiques, socials o mentals entorn de la discapacitat que encara existeixen i també exemples de drets assolits o en procés.”



L’ Associació va presentar la fotografia juntament amb aquest escrit: 
Arrel del projecte empresarial que neix al 2017 per tal d'oferir la psicologia des d'una mirada diferent tenint com a objectiu principal empoderar les persones a través del coaching amb cavalls i la terapia asistida amb cavalls, fa un any vàrem engrescar l'associació, per a que cada vegada més es puguin beneficiar col·lectius i persones amb escassos recursos econòmics dels serveis que oferim.
Per cada una de ses persones que creim en aquest projecte, la essència és la xarxa que junts cream, construïm i amb els nostres cors bategam en sintonia per a que funcioni. Cavalls de Vida és emoció, és sensació, és deixar-se endur, estimar, expressar, és un espai per crèixer com a persona creant sinèrgies per a que monitors, nines, nins, voluntaris, pares, mares, adolescents, adults, TOTS creem aprenentatges per fer de nosaltres la persona que volem ser.

El concepte de persona és essencial per a nosaltres, ens allunyam de les etiquetes, dels estigmes i veiem que tothom és capaç d’aportar la seva essència a la nostra gran família, la família, que no enten de fronteres, de colors, de condicions físiques o psíquiques, som el TOT que pot vèncer les barreres socials perquè ​“ Com més gran és el repte, més gran és l’èxit”​. 



Finalment es va presentar a Palma la final del concurs. De 70 fotografies, que cal destacar eren fetes en la seva majoria per fotògrafs professionals, quedaren 14 finalistes i les 3 guanyadores varen ser: en 3r lloc una foto realitzada per un alacantí, en Vicente Guill i en primer lloc una foto realitzada per un sevillà, en Toni Pérez però per nosaltres la notícia va ser que l’Associació Cavalls de Vida va quedar en 2n lloc.



L’acte d’entrega de premis, va tenir lloc aquest dimarts 3 de desembre coincidint amb el Día Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat a la seu del Caixa Fòrum amb la presencia de la Consellera de Serveis  Socials i Promoció del Govern  de les Illes Balears: Fina Santiago.

A la presentació van assistir les dues protagonistes de la foto que van deixar moments molt tendres, van demostrar que la foto presentada no era un muntatge, i es que aquesta associació fa molts feina per aixecar barreres.

Al mateix concurs, paral·lelament es va presentar un vídeo pel projecte “Clixés contra clixés” titulat “Mirant amb els sentits” del qual participava ASPAS, entitat sense ànim de lucre i declarada de utilitat pública que ofereix atenció integral a les persones amb discapacitat auditiva i a les seves famílies. En aquesta Associació, fa feina la també gabellina Maria del Mar Flaquer, i justament surt al vídeo la família amb la qual ella fa feina.




L’exposició estarà oberta al públic al mateix edifici de Caixa Fòrum fins dia 8 de desembre.