C.E. Escolar

COMUNICAT

Com a conseqüència dels esdeveniments que s'han succeït i que no tenen un altre objectiu, que el d'interrompre, crear malestar, i intentar generar crispació entre els components de l'actual junta directiva que forma el C.E. ESCOLAR, perquè no es realitzessin amb normalitat les funcions que tenen encomanades un Club de Futbol, ​​tot això unit a les nombroses traves que ens hem trobat per part de l'Ajuntament, després d'una sèrie de reunions, en les quals hem sospesat l'actualitat de la situació i l'esdevenir que ens queda per recórrer i en comprovar que és del tot impossible, el realitzar-lo amb la normalitat que es requereix, hem arribat a la següent conclusió, que ens agradaria compartir amb tots els aficionats que componen la família del CE ESCOLAR.

L'any que ve, l’Escolar compleix 75 anys d'existència. Una data commemorativa, que no pot ser passada per alt i que per descomptat, als components de l'actual Junta Directiva, molt menys. Per tal motiu, l'objectiu marcat, era el de realitzar nombrosos esdeveniments a celebrar durant la temporada 2020/2021. Per a això, es va procedir a realitzar reunions amb l'Ajuntament de Capdepera, a fi d'aconseguir consensuar aquests projectes. No podem oblidar, que hem de tenir el vistiplau de l'Ajuntament, ja que és el propietari del recinte esportiu i per tant tot el que es realitzi en el mateix ha de tenir l'aprovació del consistori, com sempre s'ha fet en el si del Club . El C.E. Escolar, només és usuari d'aquest recinte, juntament amb altres Clubs inscrits que també tenen dret al seu ús.

Del resultat d'aquestes reunions, per part de l'actual batle del municipi, se'ns va atorgar i concedir un seguit de propostes que s'havien demanat, si bé, per a la sorpresa de tots, en dates posteriors a aquesta reunió, el batle, després de reunir-se amb els empleats del SME (Servei Municipal d'Esports) la seva decisió va ser la de revocar totes aquelles concessions, sense comunicar-ho al CE ESCOLAR, demostrant amb aquesta actitud, que qui realment pren les decisions són els treballadors del SME i no el batle.

En un altre ordre de coses, els empleats del SME, en el seu constant afany de posar traves, queixes i intentar crear un malestar amb l'únic objectiu que afectés al C.E. ESCOLAR, pel seu potencial poder de decisió en el si de l'Ajuntament, van exercir decisions que suposadament no els competeix sense consens de l'actual regidora d'esports, perquè, en definitiva, les seves decisions han de ser supervisades i aprovades per ella.

Entre d'altres, decisions preses per aquests empleats, va ser la de prohibir l'obertura de portes d'accés al complex esportiu, portes que havien estat sempre obertes des de l'inici dels temps. Amb aquesta prohibició han generat innombrables queixes d'aficionats, ja que es entorpia l'accés al recinte de persones d'avançada edat, cotxets d’infant, persones amb mobilitat reduïda, etc... La imposició venia dictada (sense consens amb regidora d'esports) per la suposada conservació de la pista d'atletisme, per impedir que nens i pares accedissin a aquesta pista. En honor a la veritat, els únics que no tenen cura de la pista d'atletisme, que tan cara li va costar a l'Ajuntament, són aquests empleats, ja que la maltracten constantment utilitzant skips, pilotes medicinals que amb el pes que tenen colpegen en reiterades ocasions contra el terra, etc...). Aquest tipus d'accions, sí que maltracten l'estat de la pista. En un altre ordre de coses, cada iniciativa o proposta que realitzava el C.E. ESCOLAR, era condicionada, criticada i plovien les queixes per part d'aquests empleats.

Tot això, unit al rotund fracàs de les reunions mantingudes amb el batle, es va arribar a la decisió de renunciar a la realització dels corresponents actes de celebració del 75 aniversari del Club.

Ha estat una decisió meditada i molt trist a la qual hem arribat. Però la il·lusió, ganes, esforç i sacrificis que s'estaven fent, han estat truncats d'arrel i tot en aquesta vida té un límit i el més important és la salut i per tant, no es pot traslladar l'esportiu a allò personal.

Així l'hi hem fet arribar al batle, en una carta enviada fa setmanes, en què exposem el que s'ha narrat, així com que, en properes dates, presentarem la nostra dimissió en bloc.

És una pena, que el Club més representatiu del municipi de Capdepera, com ho és el Futbol i en aquest cas el C.E. ESCOLAR, amb la gran massa social que mou, la representació setmana rere setmana en tots els camps de l'illa de Mallorca, per a mostra l'enorme assistència al partit disputat fa 10 dies a Capdepera, on l'estadi estava ple a vessar, que hi hagi estat i estigui en el punt de mira dels empleats de SME, ignorant per complet l'actual Junta Directiva, els motius pels quals s'han succeït aquestes accions per part dels mateixos, quan el nostre objectiu, no era un altre, que el de beneficiar a la massa social de l'Escolar, sense cap tipus de benefici particular ni personal.