El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera i el Servei Forestal de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears varen realitzar una xerrada informativa sobre la prevenció d’incendis als veïnats de la urbanització Costa de Canyamel.

Aquesta urbanització es troba immersa dins una zona d’alt risc d’incendi i compta amb un pla de protecció aprovat per l’Ajuntament de Capdepera. Així i tot, des de l’associació de veïnats de la urbanització varen demanar la possibilitat que se’ls fes una xerrada informativa per recordar les tasques que els veïnats poden fer a la seva casa per evitar la propagació d’un incendi.

Les mesures són apropiades per a tots els habitatges en rústic: evitar tancaments de xiprers i tuies i fer-los d'heures o baladres; que la porta d’entrada a la finca sigui de més de 2,5m; que els camins d’accés als habitatges aïllats i urbanitzacions estiguin desbrossats 10m a cada costat; usar materials de construcció poc combustibles; mantenir les canals netes i que no siguin de plàstic; que les branques no estiguin per damunt les taulades...