Dijous atapeït

Image


El primer dia de festes, el dijous dia 14, va resultar molt atapeït d'actes, alguns dels quals se solaparen, de manera que es tractava d'optar, perquè resultava absolutament impossible esser per tot.

Les festes de Sant Roc d'enguany començaren amb el tradicional passacarrers. I també com és tradicional, desfilaren els grups del poble, i és que en aquest sentit no necessitam ningú de fora, anam sobrats. Hi participaren la Banda de Cornetes i Tambors, la Banda de Música, Els que ningú vol i els xeremirers i la nostra colla de gegans, n'Esperança i en Roc. Una festada.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Tal i com estava anunciat, el pregó va anar a compte del patró major de la Confraria de Pescadors, Joan Ramon Esteva, qui en un breu parlament, tot i reconèixer que en això de festes tenim ´"més formatge que pa", va animar tota la concurrència a participar de tots els actes i a implicar-se en la bulla d'aquests dies.

Image

Gairebé a la mateixa hora va tenir lloc la demostració de l'escola de judo Renshinkan, que dirigeix l'amic Pep Mascaró.

Image

Image

A les 21'30 hores, a l'església del Carme, la soprano Bàrbara Femenies i la pianista Maria Antònia Gomis, dues figures afortunadament assídues de les festes de Sant Roc, ens regalaren un programa magnífic, que abastà des de la música contemporània (els clàssics del segle XX), fins a la sarsuela, passant per Mozart. El nombrós públic que omplí l'església premià les dues intèrprets amb una llarga ovació final, a la qual varen correspondre amb distints bisos. 

Image

També el ballet Stylo ens acompanya cada any, i aquesta vegada no ha estat una excepció. La plaça, a partir de les 22'30 hores, es va omplir de gent, i els ballarins oferiren una actuació plena de gràcia i de color.

Image

Image

En un altre escenari, la gimcana nocturna organitzada per Ona Verda es posava en marxa a la mateixa hora, amb gran participació de grups. Aquesta prova es va allargar fins ben entrada la matinada i a part us n'oferim una crónica completa.

Image