Comentàvem que la Setmana Santa d'enguany ha estat marcada pels forts vents de Llevant, que ha provocat fortes onades a tota la costa gabellina. La premsa illenca (exagerant una mica)  s'han fet ressò dels danys que han provocat a la costa. Veritablement no és cert (com hem llegit) que platges com Son Moll o Canyamel s'han quedat sense arena, però si que han patit prou pel temporal, com altres zones costaneres. Anem a pams.



El moll de Cala Rajada ha tornat a patir fortes onades, especialment espectaculars a la punta del dic. A la zona recentment protegida amb esculls les ones també han sobrepassat el mur, la qual cosa dona idea de la força que duien. Les imatges que més endavant us mostrem són prou eloqüents.



El passeig de Cala Gat ha estat una de les zones que més han patit, ja que les onades han fet malbé el muret del passeig i ha alçat part de les lloses del paviment. Aquest passeig ha estat tancat al pas des de Cala Gat al moll de Cala Rajada. 



A la Cala de n'Aguait l'onatge ha tornat a rompre el tram final de la passarel·la que uneix el passeig de les Atzavares i la platja. Aquest tram ja ha estat renovat un parell de vegades des de que es va fer, coincidint amb les llevantades. Al fons de la cala se poden trobar les restes de la passarel·la de fusta. 



Com hem comentat les platges també han patit els efectes del temporal, a Son Moll les ones han arribat fins al fons de la platja fent malbé la passarel·la i  arrencant papereres i altres elements de mobiliari.  A Canyamel les onades s'ha dut bona part de l'arena, cal recordar que fa poc un vaixell va regenerar part de la platja amb motiu de la torrentada d'octubre. Les ones arribàvem gairebé a la base del pont. 



 foto: Diario de Mallorca

Es Carregador també ha sofert danys, per bé que semblen de poca consideració.



Al llarg del passeig de Cala Rajada les ones remuntaven fins la zona de vianants, especialment vora el parc infantil, i més d'un despistat va quedar xopa mentre passava o fotografiava les ones. Una de les escultures de Gustavo, concretament un ocell va ser afectat tombant-se. 



En el moment de fer aquesta crònica d'urgència, les onades encara rompen contra la costa amb certa intensitat, segur que els mals seran superiors als aquí ressenyats.

Durant aquests dies els mariners i propietaris de barques han patit per possibles danys a les seves embarcacions. 

Us deixem unes imatge de la llevantada i unes poques fotografies (impressionants ) de les que circulen per facebook.


Cala Gat








Passeig marítim





N'Aguait


Cala Gat




Moll de Cala Rajada






Son Moll






Sa Pedruscada






Sa Font de Sa Cala







Cala Agulla. plena de barquetes de Sant Pere (Velella velella)





acumulació de canyes per tot el litoral




Imatges de les xarxes socials: