La Guàrdia Civil ha detingut sis persones presumptament involucrades en múltiples robatoris que s'havien produït des del passat estiu en l'interior de domicilis, finques i vehicles a les zones d'Artà, Capdepera i Cala Rajada.

Per aclarir els fets es va obrir una investigació denominada 'Operació Amic', que va permetre demostrar que en la majoria dels casos els presumptes atracadors havien sostret els objectes per bescanviar-los per estupefaents a camells de la zona, la qual cosa va permetre desactivar dos punts de venda de droga, segons informa l'Institut Armat en un comunicat.

Com a conseqüència de les investigacions, la Guàrdia Civil va detenir, a Artà, Francisca G.F., de 25 anys, i els súbdits marroquins Hafid B., de 26, Rachid A., de 32, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i receptació. També es va detenir Pedro Javier L.L., de 21, Luis Alfonso M.Q., de 39, i a Antonio S.S., de 21, com a presumptes autors de dos robatoris en una joieria d'Artá, d'on se'n dugueren gènere valorat en 33.500 euros, part del qualva ser bescanviat per droga a un dels detinguts anteriors.

Els agents van realitzar tres escorcolls en els quals es van apoderar de nombrosos efectes electrònics, informàtics, joies, així com diferents quantitats de droga (marihuana, haixix, cocaïna) preparada per a la seva venda, i la quantitat de 6.695 euros en efectiu. Igualment es van confiscar 3 vehicles. Dels efectes recuperats, gran quantitat ja han estat reconeguts i lliurats als seus legítims propietaris.