L'Ajuntament de Capdepera s'ha adherit a La Hora del planeta, una acció global en defensa del planeta. Aquest dissabte, durant 1 hora, de 20:30 a 21:30, es tancaran els llums del Castell de Capdepera. 

Des de l'Ajuntament us conviden a que us adheriu a la iniciativa i participeu aturant els llums de casa vostra. Així mateix se vos convida a que al menys durant un dia a la setmana intenteu estalviar energia a casa, no empreu plàstics d'un sol ús i us desplaceu en transport públic.


La Hora del Planeta

L'Hora del Planeta va néixer fa més d'una dècada a Sydney, el 2007, com a gest simbòlic per cridar l'atenció sobre el problema del canvi climàtic.

Un senzill gest que consisteix a apagar els llums de llars, negocis, edificis i monuments emblemàtics durant una hora. Una senzilla acció que després s'articularia en un creixent moviment mundial pel Planeta.

Ja formen part del moviment de defensa de la natura milers de ciutats de 188 països que van apagar més de 17.000 monuments i edificis icònics, unint a ciutadans, empreses, ajuntaments i institucions per a, entre tots, "canviar el canvi climàtic".

L'Hora del Planeta demana la unió dels ciutadans, ajuntaments i grups polítics, empreses i organitzacions, per aconseguir un món més respectuós amb la natura.

En l'actualitat l'Hora del Planeta promou accions directes per lluitar contra el canvi climàtic i desenvolupar iniciatives de conservació més enllà de l'acció climàtica. I així, l'Hora del Planeta s'ha convertit en una oportunitat única en defensa del Planeta, promovent estils de vida sostenible, fomentant el desenvolupament renovable, conservant els nostres boscos, mars i recursos naturals o lluitant contra la pèrdua de biodiversitat.

Depenem de la natura per viure. No només ens dóna l'aire que respirem, l'aigua que bevem, els aliments, medicines i el refugi que necessitem, sinó que sustenta el propi sistema econòmic mundial. No obstant això, la destrucció d'hàbitats, el tràfic d'espècies, la contaminació i el canvi climàtic està provocant una degradació de la natura sense precedents.

Però també estem vivint una transició ecològica que és imparable. Per fi, governs, ciutats, empreses i ciutadans de tot el món s'estan mobilitzant i milers d'iniciatives a favor del clima i la naturalesa s'estan produint.