Aquesta setmana l’IES Capdepera estrena nou membre de plantilla, i es que dilluns es va incorporar el Policia Tutor, una figura demandada pel professorat del centre i l’AMIPA. Des de l’IES celebren l’arribada i des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera comenten que s’han fet «tots els esforços possibles» perquè fos una realitat.

L’IES Capdepera fa uns cinc anys que es va quedar sense Policia Tutor i enguany ha estat possible reincorporar-lo amb un efectiu de la Policia Local de Capdepera.

Les tasques del Policia Tutor són diverses però se n’ocuparà de regular el trànsit a l’entrada i sortida de l’alumnat; vigilar i actuar en casos d’absentisme escolar; en casos amb menors d’edat sense escolaritzar; vigilar els afores del centre educatiu; assessorar l’equip docent; prevenir i actuar davant fets delictius comesos per menors; resolució de conflictes entre menors, vigilar el tràfic de drogues; consum; tinença d’armes als afores i interior del centre educatiu... entre d’altres funcions.

L’IES Capdepera compta actualment amb uns 500 alumnes entre l’ESO, el batxillerat i l’EFP.