El que demostra la desídia municipal, també en aquest àmbit, tot i tenint una regidora gairebé en exclusiva a tal efecte.

 

Tal com ha informat IB3 hi ha cinc municipis a Mallorca que no tenen aprovat un catàleg de patrimoni que reculli tots aquells bens arquitectònics d'interès per tal de protegir-los. Un llistat on es detallin des de tafones, coves, possessions o mènsules.

És tasca de cada municipi elaborar el catàleg de patrimoni històric i vetlar per la protecció dels elements inclosos. Així com establir el grau d’intervenció que s’hi pot fer. 

20 anys després que entràs en vigor la Llei de Patrimoni Històric de les Balears, que mana als ajuntaments de les Illes aprovar el catàleg de béns a protegir, Capdepera encara no el té, ni té previst aprovar-ho en breu. Una manca de compromís que dia a dia passa factura a tot el municipi en perdre’s elements tradicionals.

La talaia de Son Jaumell és un exemple de com es degrada un bé patrimonial, com va denunciar ARCA, per no tenir cap mesura de protecció.

El Consell de Mallorca expressa a la necessitat d’aprovar el catàleg de patrimoni per així poder encarar l’aprovació definitiva de l’adaptació de les Normes Subsidiàries (NNSS) al Pla Territorial de Mallorca (PTM)