El president del Govern, Francesc Antich, ha qualificat de fita històrica l'autorització per part del Consell de Ministres de la firma del Conveni de Ferrrocarril, que permetrà la inversión de 443,75 milions d'euros entre 2008 i 2011.



El Conseller Vicenç s'adreçà a la Plataforma pel tren de llevant per comunicar la notícia personalment. El Conveni ferroviari, que preveu una inversió de 443,75 milions d'euros, permetrà extendre les línies de tren fins a Alcúdia, Artà i l'estudi de Cala Rajada.

El Conveni del Tren inclou la línia de Manacor a Artà, amb una inversió prevista de 190 milions d'euros, i l'adquisició de noves unitats elèctriques per aquesta línia, amb una previsió de 38 milions d'euros. A més, l'acord incorpora la creació de la línia Sa Pobla- Alcúdia, amb 92 milions d'euros. També inclou unes inversions de 55 milions d'euros per l'adquisició de noves unitats de la línia Palma- Inca i l'ampliació del tallers de Son Rullan, amb 10,2 milions.

Altres inversiones previstes fan referència a l'adquisició de terrenys en s'Enllaç, amb 1 milió d'euros, i la construcció en aquesta ubicació dels nous tallers, amb un pressupost de 20,8 milions d'euros. 


Per a la supressió dels passos a nivell n'hi haurà una dotació en el conveni 22,6 milions d'euros. 


Per a l'any 2008, l'aportació de l'Administració General de l'Estat serà de tres milions d'euros, mentre que per a l'any 2009, l'Administració General de l'Estat, mitjançant el Ministeri de Foment, aportarà vint-i-cinc milions d'euros.


El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, ha assegurat que es tracta d'un conveni molt avantatjós i ha anunciat que el gruix de les inversions se faran els anys 2010 i 2011, quan ja estaran redactats tots els projectes previstos.