La mestra Isabel Amengual ens deixà, en silenci, als 103 anys


Donya Bel Amengual a l'homenatge pel seu centenari

 

El 20 d’octubre de 2015, Isabel Maria Amengual Espinosa, de Capdepera, mestra d’escola, va complir 100 anys, a la residència del Coll d’en Rabassa on feia temps que habitava. Per aquest motiu, una nombrosa representació de dones que, en el temps de docència de dona Bel al col.legi de nines de la plaça del Sitjar, foren alumnes seves, encapçalades pel batle de Capdepera, Rafael Fernàndez, li tributaren un càlid homenatge. Fou tota una demostració de l'estimació que el poble sentía per la centenària professora.

El passat divendres dia 9, Isabel Amengual va morir i fou traslladada al cementeri de Capdepera, lloc on un grup de veïnats va rebre el fèretre. Fins al dilluns dia 12 no fou ente-rrada, desprès de les corresponents exèquies i amb minsa representació veïnal.  L’acte de presència d’aquell grup tan nombrós que fa tres anys homenatjaren dona Bel al Coll d’en Rabassa es va trobar a faltar. El funeral, celebrat a Cala Rajada (¿?), fou trist, per l'escassa l’assistència de fidels, i en què únicament la coral dirigida per l’exalumna Elionor Gòmez i la música i veu de Maria Antònia Gomis apaigavaren el que haguès pogut ser un acte més multitudinari.


Claustre de mestres de s'ALzinar. Isabel Amengual és la segona per la dreta

A la sortida del temple, els reduïts assistents comentaven la seva estranyesa respecte al perquè no s’havía celebrat el funeral a l’església de Capdepera, poble on dona Bel sempre havia residit, cosa que hagués facilitat  que també la gent més major que la va tractar  poguès asistir-hí.  Una representació consistorial va fer acte de presència al tanatori.

Gràcies, dona Bel per la petjada que va saber deïxar en aquest poble, en el transcurs de quasi 60 anys ensenyant a l’escola del Sitjar, amb dona Catalina, i més tard al col·legi de s’Alzinar, malgrat els difícils  moments i situacions pels quals la seva llarga vida, que ha sumat 103 anys, va haver de transcórrer a les darreries  de la seva existència, pletórica tota ella de plenes facultats mentals.

Descansi en pau!.

MEYME