Canyamel ha estat la zona més castigada per les pluges a CapdeperaLes pluges torrencials d'ahir a la nit que han afectat de manera tràgica els municipis de Sant Llorenç i d'Artà (ja s’han confirmat deu morts i un nen desaparegut) han afectat a Capdepera de manera més lleu i només s'han de lamentar pèrdues materials concentrades especialment a la desembocadura del torrent de Canyamel.


La zona més afectada, com hem dit,  ha estat Canyamel on el torrent ha inundat els carrers adjacents i la força de l'aigua ha arrossegat arbres i el canyís de la vorera i béns materials. També ahir a la nit es va haver d'evacuar una dona embarassada per l'augment del nivell de l'aigua superior a un metre.  A les localitats del municipi hi van haver zones inundacions puntuals, que en minvar les pluges se van anant buidant tornant a la normalitat. Les autoritats municipals.el batle de Capdepera, Rafel Fernández, i la regidora de Vies i Obres, Mónica Viejo, s'han apropat a Canyamel per veure la situació.

La brigada municipal amb el recolzament d’empreses privades han estat treballant tot el dia per a netejar la zona del fang i l'aigua acumulats en els baixos d’algunes cases i en els carrers que voregen el torrent de Canyamel.

La passarel·la del passeig que voreja el torrent ha quedat rompuda a intervals i ple de fang i restes de canyes a altres. Han hagut alguns baixos i garatges de cases inundats, cotxes arrossegats,  carrers plens de llots ... També s’han inundat els baixos de l’Hotel Castell Royal.

La Policia Local de Capdepera, l'Agrupació de Protecció Civil de Capdepera i la Guàrdia Civil varen treballar conjuntament davant la situació d'emergència d'ahir a la nit controlant la situació del municipi i establint els talls de les carreteres amb zones inundades. Membres de Protecció Civil també es varen desplaçar fins al poble d'Artà per ajudar en allò que fos necessari, donades les noticies que arribaven de la gravetat de la situació.

Avui dimecres, l'Ajuntament ha ofert l'ajuda de la Policia Local a Artà i Sant Llorenç per si són necessaris per salvaguardar la salut de les persones i restablir l'ordre. També s’ha col·laborat amb la participació de Protecció Civil i equips de neteja.

Us mostrem unes imatges de les feines de neteja.