Dimarts, 11 de setembre, al voltant de les 20 hores un iot que entrava al port de Cala Rajada va pegar a les roques de la costa, a la zona d'Es Coconar. Es tractava de l'embarcació Herb One

Testimonis presencials ens comentaren que, pot ser degut al mal temps, el vaixell s’apropà molt a la costa i després de pegar a les roques quedà encallat. En un primer moment intervengué el vaixell de la Guàrdia Civil  que no va  apropar-se per a rescatar els passatgers de l’embarcació sinistrada, degut a la mala mar. Per tant, ja ben fosca, va comparèixer l’helicòpter de salvament que tragué els ocupants de l’iot,  en una espectacular operació que comptà amb molts d’espectadors.

No tenim constància de danys personals, per bé que els navegants se dugueren un bon ensurt, i el vaixell probablement tingui danys materials considerables.

Ens han comentat que el vaixell fa un parell d’anys que té l’amarrament al moll de Cala Rajada. Aquest indret, Es Coconar, ha tingut varies encallades similars al d’ahir.



Les imatges del salvament clicant a l'imatges de sota: 



Ampliant aquesta notícia, segons informacions de Diari de Mallorca, va ser la Policia Local de Capdepera qui va donar l'avís, compareguent a l'avís de socors l'embarcació Salvament Saphir i l'helicòpter Helimer 201. En el mateix rotatiu s'afirma que el patró de l'iot va donar positiu a la prova d'alcoholèmia. Si se confirma aquesta noticia podria haver una important multa per infracció de la Llei de Ports



L'iot ha estat tret al port de Cala Rajada.