L'”Alzina”, el llaüt cala-rajader per excel·lència, el passat dilluns dia 9 tocà una vegada més el nostre moll. D'aquesta barca, ja ens n'hem ocupat degudament des de “Cap Vermell”, en el passat immediat, però està bé que recordem que va ser construïda l'any 1945, per mestre Miquel Rosselló “Pollencí”, per als germans Tomeu i Joan Alzina “Puig”. Rescatada de la destrucció que el pas dels anys procura, després d'anys d'inactivitat, arribà a ser l'emblema de l'estand de les Illes Balears a l'Expo de Sevilla de 1992. Passà per una segona decadència fins que se'n va fer càrrec l'Associació d'Amics del Museu Marítim de Mallorca, que a la vegada signà un acord de manteniment i dinamització amb l'Associació Alzinaires.L'”Alzina”, declarada Bé d'Interès Cultural pel Consell de Mallorca, actualment té el seu amarrament, cedid gratuïtament, en el Club Nàutic s'Arenal, i a més de participar en regates no competitives, ofereix serveis també gratuïts amb la idea de promoció del nostre patrimoni marítim.

En aquesta escala d'enguany, la tripulació ha estat integrada per Cèsar Barberà, Pedro Martínez, Toni Pascual i Jaume Amengual Serapio. Aquest darrer, per cert, té cama cala-rajadera, ja que és fill de na Margalida “Seràpia”, membre d'una nissaga familiar prou coneguda per tots nosaltres.

Esperam que no sigui la darrera vegada que l'”Alzina” fa cap a Cala Rajada, i a veure si en una d'aquestes escales i coincidint amb les Festes del Carme, hi ha ocasió de fer alguna sortida, com ja va passar anys enrere.