"....des de l'Estat espanyol es té molta por de perdre l'hegemonia identitària i cultural a segons quins territoris, on històricament només l'han tinguda a la força"


Ahir denunciàvem el recurs interposat per l'advocacia de l'Estat contra les ajudes a l'ús del català de Pollença i, alhora, presentàvem una bateria de preguntes parlamentàries dirigides al Govern espanyol i l'estudi de possibles accions al Parlament Europeu.
 
Avui ens despertem amb una notícia pràcticament idèntica, canvia el municipi, aquest cop a Capdepera.
 
Des d'Esquerra Unida considerem que aquesta és una aplicació encoberta de l'article 155 de la Constitució espanyola a tot allò que porti per nom "català", des de l'Estat espanyol es té molta por de perdre l'hegemonia identitària i cultural a segons quins territoris, on històricament només l'han tinguda a la força. És per això que han estat històricament disposats a qualsevol cosa per a conservar el sentiment nacionalista espanyol, encara que això suposi utilitzar la violència, la repressió i la utilització de totes les armes de l'Estat.
 
Hem vist les mesures repressives que han pres contra Catalunya i la seva sobirania, i ara ataquen la nostra, començant per Pollença i Capdepera.
 
En aquest sentit, Lucia Gutiérrez -Coordinadora d'EU Capdepera i regidora a l'Ajuntament del municipi- ha declarat: "Des de la meva posició d'antropòloga, estic realment sorpresa que un Estat actuï d'aquesta manera. Aquestes ajudes van destinades a la potenciació d'una llengua minoritària, fet necessari per a conservar els símbols i la identitat de més de 10 milions de persones. En un món globalitzat, la discriminació positiva cap a les minories és necessària." I ha afegit: "Les declaracions de la delegada del govern, Maria Salom, donant la responsabilitat als tècnics de la delegació, manquen de cap credibilitat. Després de 10 anys atorgant aquestes ajudes, és curiós que els recursos arribin ara quan hi ha una <caça de bruixes> contra tot allò que sona a Catalunya; des d'Esquerra Unida estem compromesos amb la nostra cultura i la nostra identitat, seguirem lluitant perquè hi hagi justícia."