Professionals del sector educatiu i sanitari ens posen a disposició dels alumnes per a una gran experiència educativa


 

Els alumnes de 3r d’ESO han estat els protagonistes, per 6è any consecutiu i durant una setmana, del 19 al 23 de març, d’un ambiciós projecte interdisciplinari sobre la salut. Durant una setmana  han canviat l’horari habitual per treballar, des de diversos punts de vista (físic, biològic, emocional, mental, social, psicològic,...) el fenomen de la salut.

Com cada any, hem comptat amb la valuosa col·laboració d’especialistes de l’àmbit sanitari que han visitat el centre: una pediatra, 2 psicòlegs especialitzats en salut mental amb dos dels seus pacients, un psicòleg especialitzat en les patologies en l’adolescència, un osteòpata, una especialista en nutrició i un metge d’urgències, acompanyat d’un infermer i dos tècnics especialistes, a més de la seva ambulància. També hem comptat amb la col·laboració, molt interessant, d’un jove sordmut per parlar de l’experiència de la dependència, i d’un taller de Ioga.

D’altra banda, una selecció d’alumnes dels 3 grups varen tenir una jornada de treball a l’Hospital de Manacor (gràcies a la contribució de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Capdepera, que va sufragar les despeses de desplaçament), on varen ser rebuts pels caps de servei de les diverses àrees i especialitats: urgències, infermeria, pediatria, anatomia patològica, esterilització, admissió i administració, etc. Una magnífica visita que els va permetre tenir una visió global de l’aspecte científic, laboral, organitzatiu i econòmic de l’àmbit sanitari.

Tot plegat una gran experiència que els alumnes hauran de recollir en un treball col·laboratiu que els obligarà a sintetitzar i reflexionar sobre el que han aprés aquests dies.